|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини та тваринництва >
Кафедра біоресурсів, тваринництва та аквакультури >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16777
|
Название: | Оптимізація виробництва кормів та управління годівлею на молочних фермах |
Другие названия: | Optimization of feed production and management of feeding on dairy farms |
Авторы: | Ковальчук, І. В. Kovalchuk, I. Ковальчук, І. І. Kovalchuk, I. Шиян, М. О. Shuyn, N. |
Ключевые слова: | молоко milk повноцінна годівля full feeding техніка годівлі feeding technique кормова суміш feed mixture |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Ковальчук І. В. Оптимізація виробництва кормів та управління годівлею на молочних фермах / І. В. Ковальчук, І. І. Ковальчук, М. О. Шиян // Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини та якість і безпечність харчових продуктів : зб наук. пр. III Міжнар. наук.-практ. конф., 13–14 трав. 2021 р. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – С. 57–62. |
Аннотация: | В останні роки виробництво молока в Україні демонструє стійку динаміку до зниження ‒ за останні п'ять років воно зменшилось до 6,5 млн. тонн [5].
Разом з тим, сільськогосподарські підприємства демонструють позитивну тинденцію до зростання як надоїв на середньорічну корову до 6101 кг, так і валового виробництва молока до 2,7 млн т [6].
Ці позитивні зрушення обумовлені системним підходом використання сучасних порід худоби і умов реалізації їх генетичного потенціалу для чого фізіологічні особливості корів як технологічного об'єкту і фактори інтенсифікації скотарства були поєднані і вирішені через оптимальні системи їх годівлі, утримання, доїння, відтворення, збереження здоров'я. In recent years, milk production in Ukraine has shown a steady trend to decline ‒ over the past five years, it has decreased to 6.5 million tons [5].
At the same time, agricultural enterprises show a positive tendency to increase both milk yield per average cow to 6,101 kg and gross milk production to 2.7 million tons [6].
These positive changes are due to a systematic approach to the use of modern breeds of cattle and conditions for the realization of their genetic potential for which the physiological characteristics of cows as a technological object and factors of livestock intensification were combined and solved through optimal systems of feeding, keeping, milking, reproduction, health. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16777 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|