Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра мікробіології, фармакології та ветеринарної епідеміології >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3544
|
Название: | Оригінальний спосіб використання органічних кислот для боротьби з кліщем варроа |
Другие названия: | An original way of using organic acids to control mites varroa |
Авторы: | Галатюк, О. Є. Galatyuk, А. Ефіменко, Т. М. Yefimenko, Т. Коваленко, В. Л. Kovalenko, V. |
Ключевые слова: | варроатоз varroatosis пристрої для органічних кислот devices for organic acids мурашина formic щавелева oxalic молочна кислоти lactic acids |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Інститут бджільництва імені П. І. Прокоповича; Полісся |
Библиографическое описание: | Галатюк О. Є. Оригінальний спосіб використання органічних кислот для боротьби з кліщем варроа / О. Є. Галатюк, Т. М. Єфіменко, В. Л. Коваленко // Бджільництво України. – 2015. – № 1. – С. 26–33. |
Аннотация: | Виявлена противарроатозна ефективність мурашиної та щавлевої кислот в 3 % та молочної в 15 % концентрації при внесенні їх в спеціальні оригінальні пристрої, що навішується зовні вулика над льотковими отворами. При розробленому способі кислоти не вносяться безпосередньо у вулик і їх попадання в гніздо бджіл, а відповідно і в
бджолині продукти, зведено до мінімуму; зменшено токсичне навантаження кислот на бджіл і на працівника, який проводить обробки; збільшена продуктивність праці при обробці сімей, так як не потрібно відкривати та закривати вулики. |
Описание: | It was found an efficiency of formic and oxalic acids in 3% and lactic in 15% concentrations against varroatosis when you use them with a help of special original tools which are mounted outside of the hive. The developed method allows us not to use acids directly into the hive and into the bee nest that minimizes the risk of acids get into the bee products; reduced toxic load of acids on bees and on the worker, who performs processing; increased labor productivity in the processing of bee families, since there is no need to open and close the beehive. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3544 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|