|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
101 – Екологія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10821
|
Название: | Оцінка впливу на навколишнє природне середовище ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» |
Другие названия: | Environmental Impact Assessment of Zhytomyr Meat Processing Plant LLC |
Авторы: | Черкавська, М. В. Cherkavska, M. |
Ключевые слова: | м’ясопереробна галузь meat processing industry ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», Zhytomyr Meat Processing Plant LLC оцінка впливу на довкілля environmental impact assessment принципи НАССР HACCP principles викиди забруднюючих речовин pollutant emissions поводження з відходами waste management утилізація відходів waste disposal очищення стічних вод wastewater treatment |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Черкавська М. В. Оцінка впливу на навколишнє природне середовище ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» : кваліфікаційна робота : спец. 101 «Екологія» / Поліський нац. університет ; каф. загальної екології ; наук. керівник О. В. Горобець. – Житомир, 2020. – 50 с. |
Аннотация: | Розглянуто вплив м’ясопереробної галузі на довкілля та шляхи удосконалення екологічного управління на м’ясопереробних підприємствах. Проаналізовано вплив на довкілля ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат». Встановлено, що внаслідок діяльності підприємства викидаються в повітря оксиди азоту, оксиди вуглецю, сірчистий ангідрид, вуглекислий газ, зважені тверді частинки, аміак, фенол, альдегід, проте фактичні викиди забруднюючих речовин не перевищують нормативу.
Розраховано питомі показники утворення викидів, скидів, відходів, які свідчать про те, що найгірша ситуація на підприємстві склалася зі стічними водами. Встановлено, що в 2019 р. спостерігалося перевищення ГДК по шести показникам, що потягло за собою сплату 4,6 млн. грн.
Проаналізовано склад і обсяги утворення відходів на підприємстві за період 2017–2019 рр. Визначено, що обсяги утворення відходів зростають, а також, що основна маса відходів належить до IV класу небезпечності. Встановлено, що на підприємстві незадовільно організоване поводження з побутовими відходами, обсяги яких щорічно збільшуються.
Запропоновано заходи щодо зменшення негативного впливу підприємства на довкілля. The impact of the meat processing industry on the environment and ways to improve environmental management in meat processing plants are considered. The impact on the environment of Zhytomyr Meat Factory LLC was analyzed. It is established that as a result of the company's activity nitrogen oxides, carbon oxides, sulfur dioxide, carbon dioxide, suspended solids, ammonia, phenol, aldehyde are emitted into the air, but the actual emissions of pollutants do not exceed the standard.
Specific indicators of emissions, discharges, wastes are calculated, which indicate that the worst situation at the enterprise is with wastewater. It is established that in 2019 the MPC was exceeded by six indicators, which entailed the payment of UAH 4.6 million.
The composition and volumes of waste generation at the enterprise for the period 2017–2019 were analyzed. It was determined that the volumes of waste generation are growing, as well as that the bulk of waste belongs to hazard class IV. It is established that the enterprise has unsatisfactorily organized management of household waste, the volume of which is increasing every year.
Measures to reduce the negative impact of the enterprise on the environment are proposed. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10821 |
Располагается в коллекциях: | 101 – Екологія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|