DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10993

Название: Обґрунтування параметрів обладнання і процесів конверсії біомаси сільськогосподарського походження в закритих камерах
Другие названия: Substantiation of equipment parameters and processes of agricultural biomass conversion in closed chambers
Авторы: Вознюк, М. О.
Vozniuk, M.
Ключевые слова: субстрат
substrate
камера ферментації
fermentation chamber
конверсія
conversion
біомаса
biomass
Дата публикации: 2020
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Вознюк М. О. Обґрунтування параметрів обладнання і процесів конверсії біомаси сільськогосподарського походження в закритих камерах : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. механіки та інженерії агроекосистем ; наук. кер. Цивенкова Н. М. – Житомир, 2020. – 34 с.
Аннотация: Виконано аналіз конструкцій обладнання і процесів конверсії біомаси в закритих камерах. Представлено математичну модель, яка дозволяє встановити вплив геометричних параметрів камери ферментації і частоти її обертання на рівномірність змішування компонентів у субстраті і, як наслідок, на якість виробленого компосту. Здійснено моделювання енергетичних параметрів камери ферментації. Представлено конструкцію камери ферментації та виконано експериментальні дослідження. Відхилення теоретичних та експериментальних даних не перевищує 5 %. Отже, отримані результати можна застосовувати при моделюванні процесів ферментації в закритих камерах.
The analysis of equipment designs and biomass conversion processes in closed chambers is performed. A mathematical model is presented, which allows to establish the influence of fermentation chamber geometric parameters and its rotation frequency on the uniformity of mixing of components in the substrate. Modelling of fermentation chamber energy parameters is carried out. The design of the fermentation chamber is presented and experimental studies are performed. The deviation of theoretical and experimental data does not exceed 5%. Therefore, the obtained results can be used in modeling fermentation processes in closed chambers.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10993
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Vozniuk_MO_KR_208_2020.pdf1,42 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет