Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10993
|
Название: | Обґрунтування параметрів обладнання і процесів конверсії біомаси сільськогосподарського походження в закритих камерах |
Другие названия: | Substantiation of equipment parameters and processes of agricultural biomass conversion in closed chambers |
Авторы: | Вознюк, М. О. Vozniuk, M. |
Ключевые слова: | субстрат substrate камера ферментації fermentation chamber конверсія conversion біомаса biomass |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Вознюк М. О. Обґрунтування параметрів обладнання і процесів конверсії біомаси сільськогосподарського походження в закритих камерах : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. механіки та інженерії агроекосистем ; наук. кер. Цивенкова Н. М. – Житомир, 2020. – 34 с. |
Аннотация: | Виконано аналіз конструкцій обладнання і процесів конверсії біомаси в закритих камерах. Представлено математичну модель, яка дозволяє встановити вплив геометричних параметрів камери ферментації і частоти її обертання на рівномірність змішування компонентів у субстраті і, як наслідок, на якість виробленого компосту. Здійснено моделювання енергетичних параметрів камери ферментації. Представлено конструкцію камери ферментації та виконано експериментальні дослідження. Відхилення теоретичних та експериментальних даних не перевищує 5 %. Отже, отримані результати можна застосовувати при моделюванні процесів ферментації в закритих камерах. The analysis of equipment designs and biomass conversion processes in closed chambers is performed. A mathematical model is presented, which allows to establish the influence of fermentation chamber geometric parameters and its rotation frequency on the uniformity of mixing of components in the substrate. Modelling of fermentation chamber energy parameters is carried out. The design of the fermentation chamber is presented and experimental studies are performed. The deviation of theoretical and experimental data does not exceed 5%. Therefore, the obtained results can be used in modeling fermentation processes in closed chambers. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10993 |
Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|