DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
281 – Публічне управління та адміністрування >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12371

Название: Шляхи забезпечення продовольчої безпеки на регіональному рівні
Другие названия: Ways to ensure food security at the regional level
Авторы: Циганкова, В. В.
Tsyhankova, V.
Ключевые слова: безпека
security
продовольча безпека
food security
продовольчий ринок
food market
якість продуктів
food quality
продовольство
food
фізична доступність
physical availability
економічна доступність продовольства
economic availability of food
ресурсозабезпеченість
resource availability
продовольча імпортозалежність
food import dependence
аграрне виробництво
agricultural production
сільське господарство
agriculture
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Циганкова В. В. Шляхи забезпечення продовольчої безпеки на регіональному рівні: кваліфікаційна робота : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / Поліський нац. ун-т, каф. економічної теорії, інтелектуальної власності та публічного управління ; наук. кер. Зінчук Т. О. – Житомир, 2021. – 35 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі містяться наукові підходи до аналізу та оцінки економічної стійкості виробничих підприємств регіону, а також обґрунтована необхідність забезпечення продовольчої безпеки для досягнення сталого розвитку економіки регіону та країни на основі аналізу запропонованих критеріїв оцінки. У другому розділі дана оцінка фізичної наявності, економічної доступності продовольства, забезпеченості якості продовольчих товарів. Проаналізовано способи підвищення конкурентоспроможності продовольчої продукції забезпечення продовольчої безпеки регіону за рахунок інноваційного вектору розвитку АПК, а також шляхи вдосконалення механізмів державного регулювання у зв'язку зі специфікою регіону. Узагальнені основні теоретичні, методичні та практичні висновки, отримані в ході наукового експерименту та написання кваліфікаційної роботи.
The qualification paper contains scientific approaches to the analysis and assessment of the economic sustainability of industrial enterprises in the region, as well as substantiates the need to ensure food security in order to achieve sustainable development of the economy of the region and the country based on the analysis of the proposed evaluation criteria. The second chapter assesses the physical availability, economic availability of food, and quality assurance of food products. The article analyzes ways to increase the competitiveness of food products and ensure food security in the region through the innovative vector of development of the agro-industrial complex, as well as ways to improve the mechanisms of state regulation in connection with the specifics of the region. The main theoretical, methodological and practical conclusions obtained during the scientific experiment and writing the qualification work are summarized.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12371
Располагается в коллекциях:281 – Публічне управління та адміністрування

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Tsyhankova_VV_KR_281_2021.pdf713,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет