DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12813

Название: Технологічні аспекти при відгодівлі свиней в умовах господарства «Hougard» компанії Lecagrise (Данія)
Другие названия: Technological aspects of fattening pigs in the "Hougard" farm of Lecagrise (Denmark)
Авторы: Васянович, О. В.
Vasyanovich, O.
Ключевые слова: корми
feed
відгодівельне поголів’я свиней
fattening pigs
системи утримання та годівлі
keeping and feeding systems
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Васянович О. В. Технологічні аспекти при відгодівлі свиней в умовах господарства «Hougard» компанії Lecagrise (Данія) : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2022. – 34 с.
Аннотация: У фермерському господарстві «Hougard» займаються лише вирощуванням і відгодівлею молодняку від 7 до 100 кг та відгодівлею дорослих вибракуваних свиноматок. При цьому пристально слідкують за якістю корму, та води. На кожну вікову групу свиней використовуються окремий раціон, який має свою енергетичну цінність. Дозування і контроль подачі корму здійснюється за допомогою автоматичної програми Feed curve, що забезпечує нормування годівлі тварин відповідно до фізіологічних норм, без додаткових затрат часу та праці. Головна проблема свинарства в нашій країні – низька наукомісткість галузі, використання переважно екстенсивних, ресурсозатратних технологій виробництва. Вітчизняним фермерам необхідно знижувати витрати та підвищувати рентабельність шляхом покращення умов утримання молодняку, економії кормів та впровадження інноваційних технологій.
The Hougard farm only raises and fattens young animals from 7 to 100 kg and fattens adult culled sows. At the same time, the quality of feed and water is closely monitored. A separate diet is used for each age group of pigs, which has its own energy value. Dosing and control of feed is carried out using the automatic program Feed curve, which provides rationing of animal feed in accordance with physiological norms, without additional time and effort. The main problem of pig breeding in our country is the low knowledge intensity of the industry, the use of mostly extensive, resource-intensive production technologies. Domestic farmers need to reduce costs and increase profitability by improving the conditions for keeping young animals, saving feed and introducing innovative technologies.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12813
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Vasyanovich_OV_KR_204_2022.pdf1,63 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет