DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13144

Название: Удосконалення технологічного процесу роботи сушарки
Другие названия: Improving the technological process of the dryer
Авторы: Консевич, С. М.
Konsevich, S.
Ключевые слова: аерожолобна сушарка
air chute dryer
режими сушіння
drying modes
зерно
grain
температура
temperature
продуктивність
productivity
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Консевич С. М. Удосконалення технологічного процесу роботи сушарки : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. механіки та інженерії агроекосистем ; наук. кер. Кухарець С. М. – Житомир, 2022. – 45 с.
Аннотация: В магістерській роботі розроблено спосіб керування порізністного шару, а також пристрій для здійснення даного способу на основі ультразвукових датчиків ехолокації, керуючого контролера та електроприводу керування заслінками. На основі розробленого пристрою удосконалено конструктивно-технологічну схему аерожолобної сушарки. Розроблено аерожолобну сушарку із замкнуто-розімкнутою аеродинамічною системою та ультразвуковою системою управління подачею агента сушіння в сушильні камери та теплогенератором прямої дії, інтегрованим у тепловентиляційну систему сушарки. Удосконалена аерозелобна сушарка має досить високі теплотехнічні показники роботи. Визначено режимні параметри сушіння: на насіннєвому режимі температура агента сушіння становить 80 ° С, витрата агента сушіння - 2,3 м3/с; на продовольчому температура агента сушіння становить 94 ° С, витрата агента сушіння - 2,5 м3/с; при сушінні зерна на фураж температуру агента сушіння слід встановити 109°С, витрата агента сушіння – 2,5 м3/с. Вологість відпрацьованого агента сушіння на всіх режимах необхідно підтримувати на рівні 71,5%.
In the master's thesis, a method of controlling a different layer was developed, as well as a device for implementing this method based on ultrasonic echolocation sensors, a control controller and an electric actuator for controlling the dampers. On the basis of the developed device, the structural and technological scheme of the air dryer was improved. An air-trough dryer with a closed-open aerodynamic system and an ultrasonic system for controlling the supply of the drying agent to the drying chambers, and a direct-action heat generator integrated into the heat ventilation system of the dryer, was developed. The improved air dryer has quite high thermal performance indicators. The drying mode parameters are determined: in the seed mode, the temperature of the drying agent is 80 ° C, the consumption of the drying agent is 2.3 m3/s; on food, the temperature of the drying agent is 94 °C, the consumption of the drying agent is 2.5 m3/s; when drying grain for fodder, the temperature of the drying agent should be set to 109°С, the consumption of the drying agent is 2.5 m3/s. The humidity of the spent drying agent must be maintained at the level of 71.5% in all modes.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13144
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Konsevuch_SM_KR_208_2022.pdf2,56 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет