DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13149

Название: Удосконалення технологічного процесу приготування сухих розсипних комбікормів
Другие названия: Improving the technological process for the preparation of dry loose compound feed
Авторы: Писаренко, А. В.
Pisarenko, A.
Ключевые слова: корма
feed
змішувач
mixer
технологічний процес
technological process
неоднорідність
heterogeneity
продуктивність
productivity
шнек
auger
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Писаренко А. В. Удосконалення технологічного процесу приготування сухих розсипних комбікормів : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Савченко В. М. – Житомир, 2022. – 37 с.
Аннотация: В магістерській роботі на підставі уточненої класифікації змішувачів кормів та аналізу результатів наукових досліджень розроблено нову конструктивно-технологічну схему шнекового змішувача періодичної дії для сухих розсипних комбікормів з активним каналом зворотного ходу Прийнята конструктивно-технологічна схема змішувача дозволяє інтенсифікувати процес взаємопроникнення компонентів кормової суміші за рахунок поділу та з'єднання потоків кормової суміші на ділянці пересипання. За результатами проведення багатофакторного експерименту були отримані рівняння регресії, що описують вплив досліджуваних факторів на якість суміші, що оцінюється коефіцієнтом варіації та питомі витрати енергії: визначено мінімальні значення критеріїв оптимізації в межах дослідження – питомі витрати енергії на процес змішування – 1491 Вт∙с/кг , неоднорідність суміші – 5,98%; раціональні значення параметрів змішувача: частота обертання шнека nш1 = 3,5 с-1, час змішування τсм = 180 ... 240 с; кут нахилу шнека до горизонту = 30 град; при раціональних значеннях параметрів питомі витрати енергії будуть у межах 1491...2628 Вт∙с/кг, неоднорідність суміші, що оцінюється коефіцієнтом варіації – 10...5,98%, продуктивність – 6,73 кг/с.
In the master's thesis, on the basis of the refined classification of feed mixers and the analysis of the results of scientific research, a new structural and technological scheme of a screw mixer of periodic action for dry loose compound feed with an active return channel was developed The adopted design and technological scheme of the mixer allows to intensify the process of interpenetration of the components of the feed mixture due to the separation and connection of the flows of the feed mixture in the overflow area. According to the results of the multifactorial experiment, regression equations were obtained that describe the influence of the studied factors on the quality of the mixture, which is evaluated by the coefficient of variation and specific energy consumption: the minimum values of the optimization criteria within the scope of the study were determined - specific energy consumption for the mixing process – 1491 W∙s/kg , mixture heterogeneity – 5.98%; rational values of mixer parameters: screw rotation frequency nш1 = 3.5 s-1, mixing time τcм = 180...240 s; angle of inclination of the auger to the horizon = 30 degrees; with rational parameter values, the specific energy consumption will be within 1491...2628 W∙s/kg, the heterogeneity of the mixture, estimated by the coefficient of variation, is 10...5.98%, the productivity is 6.73 kg/s.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13149
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Pusarenko_AV_KR_208_2022.pdf2,33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет