DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13155

Название: Обґрунтування конструктивних параметрів дробарки пророщеного зерна
Другие названия: Justification of the design parameters of the germinated grain crusher
Авторы: Фесенко, К. Р.
Fesenko, K.
Ключевые слова: дробарка
crusher
пророщене зерно
germinated grain
енергоємність
energy intensity
продуктивність
productivity
барабан
drum
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Фесенко. К. Р. Обґрунтування конструктивних параметрів дробарки пророщеного зерна : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Савченко В. М. – Житомир, 2022. – 44 с.
Аннотация: В магістерській роботі на підставі аналізу відкритих джерел інформації запропоновано для подрібнення пророщеного зерна рекомендується використовувати дробарку з двома видами робочих органів, які забезпечуватимуть дроблення зернівки та різання паростків. Визначено напрямок розробки дробарки пророщеного зерна, обґрунтовано його конструктивно-технологічну схему. В результаті експериментальних досліджень процесу подрібнення пророщеного зерна за розробленими методиками встановлено, що застосування в одній камері молотків і ножів дозволяє отримати при подрібненні зерна пророщеного матеріалу, середні розміри якого становлять 1,1…1,3 мм. В результаті експериментальних досліджень з оцінки енергоємності процесу подрібнення встановлено: при подрібненні ножами енергоємність склала 5,76…7,2 кВт год/т при модулі помелу 1…1,25 мм та куті заточування ножа 12…22 град. і за частоті обертання ножового барабана 2520…2960 хв-1. Встановлено, що при продуктивності дробарки 0,52 т/год та зменшенні ступеня подрібнення паростків з 24,17 до 20,71 одиниць енергоємність подрібнення зросте з 6,2 до 7,23 кВт/год. Загальна енергоємність процесу подрібнення пророщеного зерна, у тому числі паростків та зернівки, зміниться з 8 до 9,35 кВт год/т.
In the master's thesis, on the basis of the analysis of open sources of information, it is proposed to use a crusher with two types of working organs for crushing germinated grain, which will ensure crushing of grain and cutting of sprouts. The direction of the development of the sprouted grain crusher is determined, and its structural and technological scheme is substantiated. As a result of experimental studies of the process of grinding germinated grain according to the developed methods, it was established that the use of hammers and knives in one chamber makes it possible to obtain germinated material, the average size of which is 1.1...1.3 mm. As a result of experimental studies on the evaluation of the energy intensity of the grinding process, it was established that: when grinding with knives, the energy intensity was 5.76...7.2 kW h/t with a grinding module of 1...1.25 mm and a knife sharpening angle of 12...22 degrees. and at the frequency of rotation of the knife drum 2520...2960 min-1. It was established that with a crusher productivity of 0.52 t/h and a decrease in the degree of grinding sprouts from 24.17 to 20.71 units, the energy intensity of grinding will increase from 6.2 to 7.23 kW/h. The total energy consumption of the process of grinding germinated grain, including sprouts and kernels, will change from 8 to 9.35 kWh/t.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13155
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Fesenko_KR_KR_208_2022.pdf2,05 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет