Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13718
|
Название: | Технологічні аспекти годівлі та утримання корів в умовах СТОВ «Злагода» Новоград-Волинського району Житомирської області |
Другие названия: | Technological aspects of feeding and keeping cows in the conditions of the "Zlagoda" STOV of the Novohrad-Volyn district of the Zhytomyr region |
Авторы: | Євтушок, А. В. Yevtushok, A. |
Ключевые слова: | технологічні аспекти technological aspects роздій separation розпал initiation спад лактації decline of lactation раціон diet утримання maintenance економічна ефективність economic efficiency |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Євтушок А. В. Технологічні аспекти годівлі та утримання корів в умовах СТОВ «Злагода» Новоград-Волинського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2022. – 37 с. |
Аннотация: | У кваліфікаційній роботі наведені технологічні аспекти годівлі дійних корів за періодами виробничого циклу. Встановлено, що структура раціонів відповідає прийнятим нормам, проте не забезпечує потребу тварин в усіх поживних речовинах. Утримання корів в умовах господарства – прив’язне у зимово-стійловий період та вигульне у літньо-пасовищний.
При розрахунках економічної ефективності було встановлено, що загальні витрати склали – 41000 гривень, виручка від реалізації молока – 64000 гривень, рівень рентабельності – 5,6 %. In the qualification work, the technological aspects of feeding dairy cows according to the periods of the production cycle are given. It was established that the structure of the rations corresponds to the accepted standards, but does not provide the animals' need for all nutrients. Keeping cows in the conditions of the farm is tethered in the winter-stall period and free-range in the summer-pasture period.
When calculating the economic efficiency, it was established that the total costs were 41,000 hryvnias, the revenue from the sale of milk was 64,000 hryvnias, and the level of profitability was 5.6%. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13718 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|