DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13720

Название: Дослідити продуктивні і забійні якості бугайців за використання в раціонах різних силосів
Другие названия: Investigate the productive and slaughter qualities of bulls for use in the diets of different silos
Авторы: Аврамчук, М. В.
Avramchuk, M.
Ключевые слова: силос кукурудзяний
corn silage
силос злаково-бобовий
cereal and legume silage
бугайці
bulls
приріст
growth
забійні якості
slaughter qualities
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Аврамчук М. В. Дослідити продуктивні і забійні якості бугайців за використання в раціонах різних силосів : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Савчук І. М. – Житомир, 2021. – 29 с.
Аннотация: Заміна у раціонах кукурудзяного силосу на пелюшко-вико-вівсяно-люпиновий силос за відгодівлі бугайців (48,4% за поживністю раціонів) позитивно позначається на середньодобових приростах живої маси тварин – вони були на 86 г, або на 9,9% більшими, ніж у контролі. На 1 кг приросту живої маси тварин затрати корму виявилися значно нижчими у молодняку великої рогатої худоби дослідних груп на 4,7-11,4% порівняно з контрольними аналогами. Використання 4-компонентного силосу, до складу якого входять ярі злаково-бобові культури, є економічно вигідним рішенням при виробництві яловичини. Це надає можливість одержати більше м’ясної продукції від однієї голови на суму 518,0 гривень. При цьому вартість силосу, витраченого на одержання 1 кг приросту бугайців, була на 36,3% нижчою у дослідній групі порівняно з контрольною групою.
Replacement in the diet of corn silage for diaper-used-oat-lupine silage for fattening bulls (48.4% in terms of nutritional value of rations) has a positive effect on the average daily gain of live weight of animals - they were 86 g, or 9.9% more than in control. Per 1 kg of live weight gain of animals, feed costs were significantly lower in young cattle of experimental groups by 4.7-11.4% compared to control counterparts. The use of 4-component silage, which includes spring cereals and legumes, is a cost-effective solution for beef production. This makes it possible to get more meat products from one head in the amount of 518.0 hryvnias. The cost of silage used to obtain 1 kg of bull growth was 36.3% lower in the experimental group compared to the control group.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13720
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Avramchuk_MV_KR_204_2021.pdf862,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет