DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13730

Название: Технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах ФГ «Фермер» Житомирського району Житомирської області
Другие названия: Technological peculiarities of feeding dairy cows in the conditions of FG "Farmer" of Zhytomyr district of Zhytomyr region
Авторы: Цимбалюк, Н. М.
Tsymbalyuk, N.
Ключевые слова: дійні корови
dairy cows
корми
fodder
раціони
rations
продуктивність
productivity
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Цимбалюк Н. М. Технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах ФГ «Фермер» Житомирського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2023. – 31 с.
Аннотация: В результаті проведеної роботи було встановлено, що при однаковому наборі кормів, але різному їх співвідношенні в раціоні можна досягнути балансування раціону за основними поживними речовинами. Зокрема при зміні кількості кормів в раціоні було доведено до норми такі показники, як концентрація енергії, протеїново-енергетичне відношення, вуглеводно-протеїнове відношення, цукрово-протеїнове відношення, а також % клітковини. Тоді як всі ці показники у господарських раціонах не відповідали нормам, внаслідок чого корми витрачалися не раціонально, а продуктивність тварин знижувалась. Балансування раціонів дозволило отримати додатково 2,2 кг молока від корови за добу, внаслідок чого вихід молока по господарству зросте.
As a result of the work carried out, it was established that with the same set of feeds, but their different ratio in the diet, it is possible to achieve balancing of the diet according to the main nutrients. In particular, when the amount of feed in the diet was changed, such indicators as energy concentration, protein-energy ratio, carbohydrate-protein ratio, sugar-protein ratio, as well as fiber % were brought to the norm. While all these indicators in farm rations did not meet the standards, as a result of which feed was not consumed rationally, and the productivity of animals decreased. Balancing rations made it possible to obtain an additional 2.2 kg of milk from a cow per day, as a result of which the output of milk on the farm will increase.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13730
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Tsymbalyuk_NM_KR_204_2023.pdf808,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет