DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13776

Название: Технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах ФГ «Шпінь Микола Андрійович» Звягельського району Житомирської області
Другие названия: Technological features of feeding dairy cows in the conditions of the Shpin Mykola Andriyovych FG, Zvyagel District, Zhytomyr Region
Авторы: Хомутовський, О. О.
Khomutovsky, O.
Ключевые слова: технологічні особливості
technological features
дійні корови
dairy cows
утримання
maintenance
раціони годівлі
feeding rations
доїння корів
milking cows
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Хомутовський О. О. Технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах ФГ «Шпінь Микола Андрійович» Звягельського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2023. – 27 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі наведені технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах фермерського господарства. Встановлено, що в структурі посівних площ основними культурами в господарстві є грубі корми. Значну частину займають багаторічні та однорічні трави, кукурудза на силос, які господарство закуповує. Основним напрямком діяльності ФГ «Шпінь Миколи Андрійовича» є розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої породи. Надій молока від корови – близько 4500 кг. При аналізі господарських раціонів було встановлено, що вони відповідають структурі, проте не забезпечують повну потребу тварин в поживних речовинах. Доїння корів в умовах фермерського господарства проводиться двічі на добу.
The qualification paper describes the technological features of feeding dairy cows in farm conditions. It was established that the main crops in the farm are forages in the structure of sown areas. A significant part is occupied by perennial and annual grasses, corn for silage, which the farm purchases. The main activity of FG "Spin Mykola Andriyovych" is the breeding of cattle of the Ukrainian black-spotted breed. The yield of milk from a cow is about 4,500 kg. During the analysis of farm rations, it was established that they correspond to the structure, but do not provide the full need of animals in nutrients. Cows are milked twice a day in farm conditions.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13776
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Khomutovsky_OO_KR_204_2023.pdf807,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет