DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13779

Название: Технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах ФГ «Кавецький» Коростенського району Житомирської області
Другие названия: Technological features of feeding dairy cows in the conditions of Kavetskyi FG of Korosten district of Zhytomyr region
Авторы: Кравчук, О. І.
Kravchuk, O.
Ключевые слова: корми
fodder
раціон
rations
молочна продуктивність
milk productivity
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Кравчук О. І. Технологічні особливості годівлі дійних корів в умовах ФГ «Кавецький» Коростенського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2023. – 30 с.
Аннотация: В результаті проведених досліджень було встановлено, нестача в раціонах основних елементів живлення, при високому показнику сирої клітковини у складі сухої речовини, є одним із основних факторів, який має негативний вплив на молочну продуктивність. При плануванні кормовиробництва в господарстві слід приділяти особливу увагу тим кормам, які ефективно впливають на підвищення надоїв молока, а саме концентрованим кормам, силосу, кормовому буряку, сіну та сінажу. Концентровані корми використовуються в недостатній кількості. Потрібно збільшувати посівні площі для вирощування зерно-бобових кормів багатих протеїном та іншими поживними речовинами.
As a result of the research, it was established that the deficiency in the rations of exchangeable energy, digestible protein, macro and micro elements, with a high content of crude fiber in the dry matter, are the main factors that negatively affect milk productivity. When planning fodder production in the farm, special attention should be paid to those fodder that effectively influence the increase of milk yield, namely concentrated fodder, silage, fodder beet, hay and haylage. Concentrated feeds are used in insufficient quantities. It is necessary to increase the sown areas for the cultivation of grain-legume fodder rich in protein and other nutrients.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13779
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kravchuk_OI_204_KR_2023.pdf749,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет