|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13789
|
Название: | Оцінка годівлі та утримання овець в умовах ТОВ «Агро Нові Озеряни» Житомирського району Житомирської області |
Другие названия: | Evaluation of feeding and maintenance of sheep in the conditions of "Agro Novi Ozeryany" LLC of the Zhytomyr district of the Zhytomyr region |
Авторы: | Войцехівський, Ю. А. Voytsechivskyi, Yu. |
Ключевые слова: | годівля feeding утримання овець keeping sheep техніка годівлі feeding technique пасовищна pasture стійлова система утримання stable keeping system |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Войцехівський Ю. А. Оцінка годівлі та утримання овець в умовах ТОВ «Агро Нові Озеряни» Житомирського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2023. – 27 с. |
Аннотация: | У кваліфікаційній роботі наведена характеристика господарства ТОВ Агро «Нові Озеряни» Житомирського району Житомирської області за останні 3 роки.
Аналіз галузі тваринництва показав, що поголів’я за останні 3 роки зростає. Станом на 1.01.2022 року в господарстві зареєстровано 192 голови овець, з них 73 вівцематки, 109 голів молодняку, 10 баранів -плідників. Аналізуючи техніку годівлі холостих, підсисних вівцематок можна сказати, що вона відповідає загальноприйнятим нормам. В господарстві застосовують дві системи утримання овець – пасовищну і стійлову.
Пасовищну, як правило застосовують у теплу пору року, а стійлову – у холодний період. У кваліфікаційній роботі наведена характеристика господарства ТОВ Агро «Нові Озеряни» Житомирського району Житомирської області за останні 3 роки.
Аналіз галузі тваринництва показав, що поголів’я за останні 3 роки зростає. Станом на 1.01.2022 року в господарстві зареєстровано 192 голови овець, з них 73 вівцематки, 109 голів молодняку, 10 баранів -плідників. Аналізуючи техніку годівлі холостих, підсисних вівцематок можна сказати, що вона відповідає загальноприйнятим нормам. В господарстві застосовують дві системи утримання овець – пасовищну і стійлову.
Пасовищну, як правило застосовують у теплу пору року, а стійлову – у холодний період. In the qualification work, the characteristics of the farm of LLC Agro "Novi
Ozeryany" of the Zhytomyr district of the Zhytomyr region for the past 3 years are
given. Analysis of the livestock industry showed that the herd has been growing
over the past 3 years. As of January 1, 2022, 192 sheep were registered in the farm,
of which 73 were ewes, 109 were young, and 10 were breeding rams. Analyzing the technique of feeding single, suckling ewes, it can be said that it corresponds to generally accepted norms. The farm uses two systems of keeping sheep - pasture and stall. Pasture, as a rule, is used in the warm season, and stable - in the cold period. In the qualification work, the characteristics of the farm of LLC Agro "Novi
Ozeryany" of the Zhytomyr district of the Zhytomyr region for the past 3 years are
given. Analysis of the livestock industry showed that the herd has been growing
over the past 3 years. As of January 1, 2022, 192 sheep were registered in the farm,
of which 73 were ewes, 109 were young, and 10 were breeding rams. Analyzing the technique of feeding single, suckling ewes, it can be said that it corresponds to generally accepted norms. The farm uses two systems of keeping sheep - pasture and stall. Pasture, as a rule, is used in the warm season, and stable - in the cold period. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13789 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|