DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13790

Название: Технологія виробництва солодковершкового спреду в умовах ДП «Старокостянтинівський молочний завод»
Другие названия: Production technology of sweet cream spread in the conditions of SE "Starokostyantynivskyi dairy plant"
Авторы: Косенко, Ю. О.
Kosenko, Yu.
Ключевые слова: технологія виробництва
production technology
солодковершковий спред
sweet cream spread
органолептичні показники
organoleptically indicators
маркування
labeling
пакування
packaging
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Косенко Ю. О. Технологія виробництва солодковершкового спреду в умовах ДП «Старокостянтинівський молочний завод» : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2023. – 34 с.
Аннотация: На основі проведених досліджень нами було проведено аналіз технології виробництва спреду солодковершкового «Народний продукт», вивчено особливості технології, проаналізована сировина, яка використовується при виробництві спреду. В умовах підприємства при виробництві спредів використовують метод збивання або перетворення високожирних вершків. При органолептичній оцінці спреду «Народний продукт» з масовою часткою жиру 72,5 % були отримані наступні результати: досліджуємий спред недостатньо вираженого та характерного смаку, відчувався смак жирів рослинних, мав однорідну консистенцію. При розрізах поверхні – вона трохи матова, м’яка, пластична з одинокими краплями вологи від 0,3 до 0,9 мм, колір – світлувато-жовтий. Пакування здійснюють таким чином, щоб гарантувати тривалий час зберігати продукцію під час реалізації, зберігання і транспортування.
On the basis of the conducted research, we analyzed the production technology of sweet cream spread "National Product", studied the features of the technology, analyzed the raw materials used in the production of the spread. In the conditions of the enterprise, the method of whipping or transformation of high-fat cream is used in the production of spreads. The following results were obtained during the organoleptically evaluation of the "National Product" spread with a mass fraction of fat of 72.5%: the investigated spread had an insufficiently pronounced and characteristic taste, the taste of vegetable fats was felt, and it had a homogeneous consistency. When the surface is cut, it is slightly matte, soft, plastic with single drops of moisture from 0,3 to 0,9 mm, the color is light yellow. Packaging is carried out in such a way as to guarantee long-term storage of products during sales, storage and transportation.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13790
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kosenko_YuO_KR_204_2023.pdf1,42 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет