|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13849
|
Название: | Особливості застосування органічної технології вирощування чорного кмину на збіднених ґрунтах Житомирського Полісся |
Другие названия: | Peculiarities of the use of organic technology for growing black cumin on depleted soils of Zhytomyr Polissia |
Авторы: | Ткаченко, В. Д. Tkachenko, V. |
Ключевые слова: | чорний кмин black cumin нішева культура niche culture органічна технологія organic technology ширина міжрядь row spacing схожість насіння seed germination фази вегетації vegetation phases |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Ткаченко В. Д. Особливості застосування органічної технології вирощування чорного кмину на збіднених ґрунтах Житомирського Полісся : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. ґрунтознавства та землеробства ; наук. кер. Журавель С. В. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. – 33 с. |
Аннотация: | Сучасні тенденції як світові, так і українські в галузі розвитку сільськогосподарського виробництва направлені на пошук нових і перспективних сільськогосподарських культур та розробку ефективних екологобезпечних технологій їх вирощування. Адже сучасний споживач хоче отримувати не просто продукт, а екологобезпечний органічний продукт, який би не лише задовольняв потребу організму, а позитивно впливав на ряд функціональних особливостей, в тому числі мав лікувальний ефект. В даному напрямку вибрана нами культура відповідає всім вище згаданим критеріям та з успіхом використовується в харчовій, фармакологічній, косметологічній та інших галузях промисловості. Ще одним позитивним аспектом є достатньо низькі промислові посіви на території України, а також достатньо високий попит, що робить її перспективною високорентабельною культурою з мінімальним набором потреб щодо технологічного циклу вирощування, типу грунту та кліматичних особливостей. Виходячи з цього в даній роботі нами здійснена спроба дослідити особливості впливу ширини міжрядь на технологічний цикл розвитку та продуктивність і економічну ефективність вирощування чорного кмину в умовах Житомирського Полісся. Modern trends, both global and Ukrainian, in the field of development of agricultural production are aimed at the search for new and promising agricultural crops and the development of effective environmentally safe technologies for their cultivation. After all, the modern consumer wants to receive not just a product, but an ecologically safe organic product that would not only satisfy the needs of the body, but also positively affect a number of functional features, including a therapeutic effect. In this direction, the culture chosen by us meets all the above-mentioned criteria and is successfully used in the food, pharmacological, cosmetology and other industries. Another positive aspect is sufficiently low industrial crops in Ukraine, as well as sufficiently high demand, which makes it a promising highly profitable crop with a minimal set of needs regarding the technological cycle of cultivation, soil type and climatic features. Based on this, in this work, we have made an attempt to investigate the peculiarities of the influence of row spacing on the technological cycle of development and the productivity and economic efficiency of growing black cumin in the conditions of Zhytomyr Polissia. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13849 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|