|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13854
|
Название: | Технологічні аспекти вирощування чорного кмину в зоні Полісся на збіднених деградованих ґрунтах |
Другие названия: | Technological aspects of growing black cumin in the Polissya zone on depleted degraded soils |
Авторы: | Смаглій, О. В. Smaglii, O. |
Ключевые слова: | нішеві культури niche crops урожайність productivity ширина міжрядь row spacing чорний кмин black cumin посіви crops органічна технологія organic technology родючість fertility фаза розвитку development phase |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Смаглій О.В. Технологічні аспекти вирощування чорного кмину в зоні Полісся на збіднених деградованих ґрунтах : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. ґрунтознавства та землеробства ; наук. кер. Журавель С. В. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. – 35 с. |
Аннотация: | Чорний кмин, він же чорнушка, останнім часом набув популярності серед українських агровиробників. Культуру промислово вирощують у великих масштабах в Ірані, де вона набула великої популярності та широкого використання, тим більше, що 93% усіх страв і напоїв містять чорний кмин, який був наділений майже міфічними лікувальними властивостями. Тож не дарма в Україні роблять акцент саме на цю культуру, але вирощують її здебільшого як нішеву. Незважаючи на походження з сухих і теплих регіонів, можливість вирощування на території України, особливо в Житомирській області, не тільки можлива, але й економічно дуже приваблива. По-перше, це пов’язано з тим, що на даний момент нашими дослідженнями не виявлено типових шкідників і хвороб, які б завдавали шкоди цій культурі, тому це стає хорошою гарантією можливості вирощування цієї культури органічними методами. Black cumin, also known as black cumin, has recently gained popularity among Ukrainian agricultural producers. The culture is grown commercially on a large scale in Iran, where it has gained great popularity and widespread use, especially since 93% of all foods and drinks contain black cumin, which has been endowed with almost mythical medicinal properties. So it is not for nothing that in Ukraine they focus on this culture, but they grow it mostly as a niche. Despite its origin from dry and warm regions, the possibility of cultivation in the territory of Ukraine, especially in the Zhytomyr region, is not only possible, but also economically very attractive. Firstly, this is due to the fact that at the moment, our research has not revealed typical pests and diseases that would harm this culture, so this becomes a good guarantee of the possibility of growing this culture by organic methods. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13854 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|