DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13858

Название: Вплив елементів технології вирощування на лежкість моркви посівної
Другие названия: The influence of elements of cultivation technology on the viability of sowing carrots
Авторы: Андрійчук, О.Я.
Andriichuk, O.
Ключевые слова: строки посіву
sowing dates
коренеплоди моркви
carrot root crops
урожайність
yield
технологічні показники якості
technological indicators of quality
вміст сухих речовин
dry matter content
товарні коренеплоди
marketable root crops
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Андрійчук Я.О. Вплив елементів технології вирощування на лежкість моркви посівної : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. Деребон І.Ю. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. – 36 с.
Аннотация: Протягом 2021-2022 років проводили польові та лабораторні дослідження відповідно до завдання на кваліфікаційну роботу, куди входили питання визначення урожаю та якості коренеплодів моркви залежно від строків посіву та встановлення впливу строків посіву на лежкість і товарність моркви при зберіганні. У першому розділі магістерської подано аналіз стану сучасних публікацій стосовно обраного напряму досліджень. Другий розділ роботи присвячено характеристиці умов місця закладання дослідів та розглянуто перебіг погодних умов. В третьому розділі встановлено строків посіву моркви на динаміку процесу формування продуктивності, визначено біоморфологічні показники рослин відповідно до строків посіву, урожайність та якість врожаю коренеплодів. Встановлені втрати маси та якості при зберігання відповідно строків сівби. Визначена енергетична й економічна ефективність при зберіганні залежно від строків посіву культури.
During 2021-2022, field and laboratory research was carried out in accordance with the assignment for the qualification work, which included issues 4 of determining the yield and quality of carrot roots depending on the sowing dates and establishing the influence of sowing dates on the shelf life and marketability of carrots during storage. In the first chapter of the master's thesis, an analysis of the state of modern publications in relation to the chosen field of research is presented. The second part of the work is devoted to the characteristics of the conditions of the experiment site and the course of weather conditions is considered. In the third section, the terms of carrot sowing are determined on the dynamics of the process of productivity formation, the biomorphological indicators of plants are determined in accordance with the terms of sowing, the yield and quality of the root crop harvest. Losses of mass and quality during storage in accordance with the terms of sowing have been established. Determined energy and economic efficiency during storage depending on the terms of crop sowing.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13858
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Andriychuk_O_KR_201_2022.pdf749,34 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет