Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13858
|
Название: | Вплив елементів технології вирощування на лежкість моркви посівної |
Другие названия: | The influence of elements of cultivation technology on the viability of sowing carrots |
Авторы: | Андрійчук, О.Я. Andriichuk, O. |
Ключевые слова: | строки посіву sowing dates коренеплоди моркви carrot root crops урожайність yield технологічні показники якості technological indicators of quality вміст сухих речовин dry matter content товарні коренеплоди marketable root crops |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Андрійчук Я.О. Вплив елементів технології вирощування на лежкість моркви посівної : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. Деребон І.Ю. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. – 36 с. |
Аннотация: | Протягом 2021-2022 років проводили польові та лабораторні
дослідження відповідно до завдання на кваліфікаційну роботу, куди входили
питання визначення урожаю та якості коренеплодів моркви залежно від
строків посіву та встановлення впливу строків посіву на лежкість і товарність
моркви при зберіганні. У першому розділі магістерської подано аналіз стану
сучасних публікацій стосовно обраного напряму досліджень. Другий розділ
роботи присвячено характеристиці умов місця закладання дослідів та
розглянуто перебіг погодних умов. В третьому розділі встановлено строків
посіву моркви на динаміку процесу формування продуктивності, визначено
біоморфологічні показники рослин відповідно до строків посіву, урожайність
та якість врожаю коренеплодів. Встановлені втрати маси та якості при
зберігання відповідно строків сівби. Визначена енергетична й економічна
ефективність при зберіганні залежно від строків посіву культури. During 2021-2022, field and laboratory research was carried out in
accordance with the assignment for the qualification work, which included issues
4
of determining the yield and quality of carrot roots depending on the sowing dates
and establishing the influence of sowing dates on the shelf life and marketability of
carrots during storage. In the first chapter of the master's thesis, an analysis of the
state of modern publications in relation to the chosen field of research is presented.
The second part of the work is devoted to the characteristics of the conditions of
the experiment site and the course of weather conditions is considered. In the third
section, the terms of carrot sowing are determined on the dynamics of the process
of productivity formation, the biomorphological indicators of plants are determined
in accordance with the terms of sowing, the yield and quality of the root crop
harvest. Losses of mass and quality during storage in accordance with the terms of
sowing have been established. Determined energy and economic efficiency during
storage depending on the terms of crop sowing. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13858 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|