DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13863

Название: Урожайність і якість ріпаку озимого за різних технологій вирощування в умовах ФГ «Бауер-плюс
Другие названия: Yield and quality of winter rapeseed under different growing technologies under the conditions of Bauer-plus FG
Авторы: Котляр, П. С.
Kotlyar, P.
Ключевые слова: технологія вирощування
cultivation technology
технологічні показники якості
technological indicators of quality
структура врожаю
crop structure
обробіток ґрунту
tillage
кислотне число
acid number
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Котляра П. С. Урожайність і якість ріпаку озимого за різних технологій вирощування в умовах ФГ «Бауер-плюс : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. Деребон І. Ю. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. – 34 с.
Аннотация: В 2021-2022 роках проводились досліди відповідно узгодженого завдання на виконання кваліфікаційної роботи, куди увійшли аспекти виявлення впливу технологій вирощування на врожайність і якість насіння ріпаку озимого. У першому розділі магістерської роботи проведено аналіз сучасних наукових публікацій з обраної теми. У другому розділі «Місце, умови та програма проведення досліджень» кваліфікаційної роботи подана комплексна характеристика умов досліджень та місця проведення польових дослідів, розглядаються абіотичні фактори на протязі проведення дослідів, подано методику проведення польових й аналітичних досліджень. У третьому розділі висвітлено вплив абіотичних факторів на ріст і розвиток різних сортів ріпаку озимого, визначено фотосинтетичну активність посівів ріпаку залежно від сортового складу і запропонованих удосконалень технології вирощування. Встановлено вплив сорту та технологій вирощування на урожайність і якість насіння ріпаку. Подано визначення енергетичної та економічної ефективності традиційної та удосконаленої за рахунок прямого посіву у стерню та застосування нульового обробітку ґрунту.
In 2021-2022, experiments were carried out on a correspondingly agreed task for the performance of qualification work, which included aspects of identifying the impact of cultivation technologies on the yield and quality of winter rapeseed. In the first chapter of the master's work, an analysis of modern scientific publications on the chosen topic is carried out. In the second chapter "Place, conditions, and research program" of the qualification work, a comprehensive description of the research conditions and the place of conducting field experiments is presented, abiotic factors during the conduct of experiments are considered, and the methodology of field and analytical research is presented. In the third chapter, the influence of abiotic factors on the growth and development of various varieties of winter rapeseed is highlighted, the photosynthetic activity of rapeseed crops is determined depending on the varietal composition and the proposed improvements in cultivation technology. The impact of the variety and growing technologies on the yield and quality of rapeseed was established. The determination of the energy and economic efficiency of traditional and improved due to direct sowing in the stubble and the use of zero tillage is presented
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13863
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kotlyar_P.S._KR_201_2022.pdf750,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет