Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13869
|
Название: | Технологічна оцінка та відбір сортів винограду для заморожування |
Другие названия: | Technological evaluation and selection of grape varieties for freezing |
Авторы: | Крошко, В.М. Kroshko, V. |
Ключевые слова: | виноград grape заморожування freezing розморожування defrosting окисні ферменти oxidative enzymes |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Крошко В.М. Технологічна оцінка і підбір сортів винограду для заморожування: кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. Технологій у рослинництві; наук. кер. О. А. Саюк. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. – 37 с. |
Аннотация: | Атестаційна робота проводилась у 2021-2022 роках в умовах ПП «ЖЕРМ»
Чернахівського району Житомирської області за конкретною тематикою та була
спрямована на вдосконалення технології заморожування ягід томатів.
Частина 1 кваліфікаційної роботи присвячена джерелознавчому аналізу
наукової літератури. що пояснює технологічні властивості винограду.
У розділі II викладені програма, методи та умови проведення наукових
досліджень.
Секція 3 присвячена висвітленню питань урожайності, агроекології,
енергетичної та технологічної оцінки винограду. залежно від варіантів
дослідження
Кваліфікаційна робота присвячена комплексному вивченню впливу процесів
заморожування, зберігання та відтавання на якість ягід регіональних та
перспективних сортів столового винограду України.
Встановлюються та змінюються такі завдання:
1. Провести комплексну оцінку придатності столових сортів винограду до
заморозки та зберігання в залежності від залежності товарної якості ягід від
фізико-хімічних показників:
- Визначення ефекту розщеплення ягід і вологовідділення при оцінці
зовнішнього вигляду.
- Визначення зміни вологоутримуючої здатності ягід залежно від їх водно фракційного складу та вмісту протопектину.
- Виявлення впливу процесів подальшого заморожування та зберігання на
збереження біологічної цінності ягід.
4
2. 2. Розуміти вплив способу заморожування на показник якості товарної
продукції – мікроструктуру тканини ягід винограду. Загальна смакова оцінка
3. Визначення впливу процесу розморожування на якість розморожених ягід
винограду:
- Дослідження зміни активності окислювальних ферментів та аскорбінової
кислоти при зберіганні розмороженого винограду.
- Вивчити зміну біологічної цінності ягід внаслідок дії ферментів окислювачів при розмороженому зберіганні.
- визначити мікробіологічну безпечність продукції у зв'язку з визначенням
терміну споживання розморожених фруктів;
4. Розробка експрес-методики оцінки столових сортів винограду,
призначених для заморожування, методом багатокритеріальної оптимізації.
5. Провести економічну оцінку тривалого замороженого зберігання
винограду. Part 1 of the qualification work is devoted to source analysis
scientific literature. which explains the technological properties of grapes.
Chapter II outlines the program, methods and conditions for conducting scientific research
of research
Section 3 is dedicated to highlighting the issues of productivity, agroecology,
energy and technological assessment of grapes. depending on the options
research
The qualification work is dedicated to the comprehensive study of the impact of processes
freezing, storage and thawing on the quality of berries of regional and
promising varieties of table grapes of Ukraine.
The following tasks are set and changed:
1. Conduct a comprehensive assessment of the suitability of table grape varieties to
freezing and storage depending on the dependence of the commercial quality of berries on
physical and chemical indicators:
- Determining the effect of berry splitting and moisture separation during evaluation
appearance
- Determination of changes in the moisture-retaining capacity of berries depending on their water fractional composition and protopectin content.
- Identification of the impact of further freezing and storage processes on
preserving the biological value of berries.
4
2. 2. Understand the influence of the freezing method on the quality indicator of the product
products - the microstructure of grape berry tissue. General taste assessment
3. Determination of the influence of the thawing process on the quality of thawed berries
grapes:
- Study of changes in the activity of oxidizing enzymes and ascorbic enzymes
acids during storage of thawed grapes.
- To study the change in the biological value of berries due to the action of oxidizing enzymes during thawed storage.
- determine the microbiological safety of products in connection with the definition
expiration date of thawed fruit;
4. Development of an express methodology for evaluating table grape varieties,
intended for freezing, by the method of multi-criteria optimization.
5. Conduct an economic evaluation of long-term frozen storage
grapes |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13869 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|