Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13886
|
Название: | Порівняльна оцінка якості та безпечності меду, зібраного на природних та культурних медоносних угіддях Полісся |
Другие названия: | Comparative assessment of the quality and safety of honey collected on natural and cultivated honey lands of Polissia |
Авторы: | Шкабара, М. О. Shkabara, M. |
Ключевые слова: | мед натуральний natural honey питома активність 137Cs specific activity of 137Cs |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Шкабара М. О. Порівняльна оцінка якості та безпечності меду, зібраного на природних та культурних медоносних угіддях Полісся : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Лісогурська О. В. – Житомир, 2023. – 27 с. |
Аннотация: | На території Олевської громади переважає взяток з природних медоносних угідь. Мед з природних угідь містить у 2–3 рази більше 137Cs, ніж з культурних. За питомою активністю 137Cs мед відповідає вимогам допустимих рівнів, однак його вміст доцільно контролювати, а з метою одержання екологічно чистого меду організовувати медозбір із сільськогосподарських ентомофільних культур. On the territory of the Olev community, bribes from natural honey-bearing lands prevail. Honey from natural areas contains 2-3 times more 137Cs than from cultivated areas. According to the specific activity of 137Cs, honey meets the requirements of permissible levels, however, it is advisable to control its content, and in order to obtain ecologically clean honey, to organize honey collection from agricultural entomophilous crops. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13886 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|