DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13886

Название: Порівняльна оцінка якості та безпечності меду, зібраного на природних та культурних медоносних угіддях Полісся
Другие названия: Comparative assessment of the quality and safety of honey collected on natural and cultivated honey lands of Polissia
Авторы: Шкабара, М. О.
Shkabara, M.
Ключевые слова: мед натуральний
natural honey
питома активність 137Cs
specific activity of 137Cs
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Шкабара М. О. Порівняльна оцінка якості та безпечності меду, зібраного на природних та культурних медоносних угіддях Полісся : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Лісогурська О. В. – Житомир, 2023. – 27 с.
Аннотация: На території Олевської громади переважає взяток з природних медоносних угідь. Мед з природних угідь містить у 2–3 рази більше 137Cs, ніж з культурних. За питомою активністю 137Cs мед відповідає вимогам допустимих рівнів, однак його вміст доцільно контролювати, а з метою одержання екологічно чистого меду організовувати медозбір із сільськогосподарських ентомофільних культур.
On the territory of the Olev community, bribes from natural honey-bearing lands prevail. Honey from natural areas contains 2-3 times more 137Cs than from cultivated areas. According to the specific activity of 137Cs, honey meets the requirements of permissible levels, however, it is advisable to control its content, and in order to obtain ecologically clean honey, to organize honey collection from agricultural entomophilous crops.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13886
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Shkabara_MO_KR_204_2023.pdf617,34 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет