DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13905

Название: Оцінка якості бджолиного обніжжя, зібраного в умовах Лісостепу України
Другие названия: Evaluation of the quality of bee honey collected in the conditions of the Forest Steppe of Ukraine
Авторы: Тимошенко, О. С.
Tysmoshenko, O.
Ключевые слова: бджільництво
beekeeping
бджолине обніжжя
bee honey
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Тимошенко О. С. Оцінка якості бджолиного обніжжя, зібраного в умовах Лісостепу України : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Лісогурська О. В. – Житомир, 2023. – 27 с.
Аннотация: У результаті проведених досліджень встановлено, що найвищою є рентабельність при виробництві бджолиного обніжжя у пізньовесняний та літній періоди, що обумовлено більшою продуктивність бджолиних сімей по збору пилку та його високою біологічною цінністю. Тому на пасіках, розташованих на території Лісостепу України, доцільно проводити заготівлю квіткового пилку у пізньовесняний та літній періоди, що забезпечить одержання бджолиного обніжжя високої біологічної цінності та високий рівень рентабельності виробництва.
As a result of the conducted research, it was established that the profitability of bee pollen production is the highest in the late spring and summer periods, which is due to the greater productivity of bee families in collecting pollen and its high biological value. Therefore, in apiaries located on the territory of the Forest-Steppe of Ukraine, it is advisable to collect pollen in the late spring and summer periods, which will ensure the production of bee pollen of high biological value and a high level of production profitability.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13905
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Tymoshenko_OS_KR_204_2023.pdf651,36 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет