DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13937

Название: Порівняльна характеристика врожайності різних сортів пшениці озимої за інтенсивної технології вирощування
Другие названия: Comparative characteristics of the yield of different varieties of winter wheat with intensive cultivation technology
Авторы: Кухарець, А.А.
Kukharets, A.
Ключевые слова: пшениця озима
winter wheat
сорт
variety
врожайність
yield
показники якості зерна пшениці
wheat grain quality indicators
інтенсивні технології
intensive technologies
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Кухарець А. А. виконана на тему : Порівняльна характеристика врожайності різних сортів пшениці озимої за інтенсивної технології вирощування : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві ; наук. кер. Мойсієнко В. В. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 43 с.
Аннотация: Розділ 1 дипломної роботи присвячений аналізу джерел наукової фахової літератури, у якому висвітлені врожай та якісні показники зерна пшениці озимої залежно від особливостей різних сортів за інтенсивних технологій вирощування та впливу агроекологічних умов. Розділ 2 присвячений методиці та методам проведення досліджень. У розділі 3 висвітлені питання продуктивності та якості зерна пшениці озимої залежно від сорту за інтенсивної технології вирощування в умовах Полісся. Установлено, що погодні умови 2019 р. були більш сприятливими для формування врожайності зерна пшениці (8,5–10,5 т/га), ніж умови впродовж вегетації рослин 2020 р. (7,0–8,3 т/га). Вміст білка у зерні коливався незалежно від гібриду в межах 11,7–13,8%. В середньому за роки досліджень у гібридів Мачболл, Ребелл, Реформ, Практік Бодицек, Сейлор і Патрас вміст білка перевищував 13,0 %. Досліджувані гібриди мають досить високу натуру зерна, яка знаходиться в діапазоні 755-815 г/л.
Section 1 of the thesis is devoted to the analysis of sources of scientific professional literature, which highlights the yield and quality of winter wheat grain depending on the varietal characteristics of intensive cultivation technologies and the impact of agroecological conditions. Section 2 is devoted to methods and techniques of research. Section 3 covers the issues of productivity and quality of winter wheat grain depending on the variety with intensive cultivation technology in Polissya. It was found that the weather conditions in 2019 were more favorable for the formation of wheat grain yield (8.5–10.5 t/ha) than the conditions during the vegetation of plants in 2020 (7.0–8.3 t/ha). The protein content in the grain fluctuated independently of the hybrid in the range of 11.7–13.8%. On average over the years of research in hybrids Machball, Rebell, Reform, Practitioner Bodycek, Sailor and Patras protein content exceeded 13.0%. The studied hybrids have a fairly high grain nature, which is in the range of 755-815 g/l.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13937
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kukharets_AA_KR_201_2021.pdf855,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет