DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13979

Название: Формування продуктивності пшениці озимої залежно від елементів технології вирощування в умовах Лісостепу
Другие названия: Formation of winter wheat productivity depending on the elements of cultivation technology in the Forest-Steppe
Авторы: Мирончук, Д. М.
Myronchuk, D.
Ключевые слова: пшениця озима
winter wheat
строки сівби
sowing dates
продуктивність посівів
crop productivity
якість
quality
економічна ефективність
economic efficiency
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Мирончук Д. М. Формування продуктивності пшениці озимої залежно від елементів технології вирощування в умовах Лісостепу : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві ; наук. кер. Стоцька С. В. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 28 с.
Аннотация: Кваліфікаційна робота містить результати досліджень щодо впливу строків посіву на продуктивність пшениці озимої в агроекологічних умовах зони Лісостепу. Мета досліджень – визначити оптимальний строк посіву пшениці озимої в умовах зони Лісостепу. Об’єкт дослідження. Формування продуктивності пшениці озимої за різних строків посіву. Результати досліджень. Посів пшениці озимої у строки з 5 по 25 вересня забезпечує більшу густоту та кущистість рослин, в порівнянні з сівбою у більш пізні терміни. Найбільшу продуктивну кущистість пшениці озимої – 615 пагонів/м2 забезпечувала сівба 25 вересня. Сівба пшениці 25 вересня забезпечувала найкращі показники продуктивності: урожайність – 7,01 т/га, масу 1000 насінин – 52,4 г, масу зерна з колоса – 1,48 г. Зміщення строків посіву пшениці озимої в більш ранні або пізні терміни впливало на зниження показників продуктивності зерна. Строк сівби пшениці озимої 25 вересня забезпечує найбільший вміст білка 13,8 % та натуру зерна – 756 г/л. Найбільший прибуток – 26,4 тис. грн./га при вирощуванні в умовах Лісостепу забезпечує посів пшениці озимої 25 вересня.
Qualification work contains the results of research on the impact of sowing dates on the productivity of winter wheat in agro-ecological conditions of the Forest-Steppe zone. The purpose of research is to determine the optimal time for sowing winter wheat in the Forest-Steppe zone. Object of study. Formation of productivity of winter wheat at different sowing dates. Sowing winter wheat in the period from 5 to 25 September provides greater density and bushiness of plants, compared with sowing at a later date. Sowing on September 25 provided the highest productive bushiness of winter wheat - 615 shoots / m2. Sowing of wheat on September 25 provided the best productivity indicators: yield - 7.01 t / ha, weight of 1000 seeds - 52.4 g, weight of grain from ear - 1.48 g. reduction of grain productivity. The sowing date of winter wheat on September 25 provides the highest protein content of 13.8% and the nature of grain - 756 g / l. The largest profit - 26.4 thousand UAH / ha when grown in the Forest-Steppe provides sowing of winter wheat on September 25.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13979
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Myronchuk_DM_KR_201_2021.pdf1,43 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет