Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13979
|
Название: | Формування продуктивності пшениці озимої залежно від елементів технології вирощування в умовах Лісостепу |
Другие названия: | Formation of winter wheat productivity depending on the elements of cultivation technology in the Forest-Steppe |
Авторы: | Мирончук, Д. М. Myronchuk, D. |
Ключевые слова: | пшениця озима winter wheat строки сівби sowing dates продуктивність посівів crop productivity якість quality економічна ефективність economic efficiency |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Мирончук Д. М. Формування продуктивності пшениці озимої залежно від елементів технології вирощування в умовах Лісостепу : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві ; наук. кер. Стоцька С. В. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 28 с. |
Аннотация: | Кваліфікаційна робота містить результати досліджень щодо впливу строків посіву на продуктивність пшениці озимої в агроекологічних умовах зони Лісостепу.
Мета досліджень – визначити оптимальний строк посіву пшениці озимої в умовах зони Лісостепу.
Об’єкт дослідження. Формування продуктивності пшениці озимої за різних строків посіву.
Результати досліджень. Посів пшениці озимої у строки з 5 по 25 вересня забезпечує більшу густоту та кущистість рослин, в порівнянні з сівбою у більш пізні терміни. Найбільшу продуктивну кущистість пшениці озимої – 615 пагонів/м2 забезпечувала сівба 25 вересня. Сівба пшениці 25 вересня забезпечувала найкращі показники продуктивності: урожайність – 7,01 т/га, масу 1000 насінин – 52,4 г, масу зерна з колоса – 1,48 г. Зміщення строків посіву пшениці озимої в більш ранні або пізні терміни впливало на зниження показників продуктивності зерна.
Строк сівби пшениці озимої 25 вересня забезпечує найбільший вміст білка 13,8 % та натуру зерна – 756 г/л.
Найбільший прибуток – 26,4 тис. грн./га при вирощуванні в умовах Лісостепу забезпечує посів пшениці озимої 25 вересня. Qualification work contains the results of research on the impact of sowing dates on the productivity of winter wheat in agro-ecological conditions of the Forest-Steppe zone.
The purpose of research is to determine the optimal time for sowing winter wheat in the Forest-Steppe zone.
Object of study. Formation of productivity of winter wheat at different sowing dates.
Sowing winter wheat in the period from 5 to 25 September provides greater density and bushiness of plants, compared with sowing at a later date. Sowing on September 25 provided the highest productive bushiness of winter wheat - 615 shoots / m2. Sowing of wheat on September 25 provided the best productivity indicators: yield - 7.01 t / ha, weight of 1000 seeds - 52.4 g, weight of grain from ear - 1.48 g. reduction of grain productivity.
The sowing date of winter wheat on September 25 provides the highest protein content of 13.8% and the nature of grain - 756 g / l.
The largest profit - 26.4 thousand UAH / ha when grown in the Forest-Steppe provides sowing of winter wheat on September 25. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13979 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|