DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14107

Название: Технологічні процеси організації годівлі дійних корів в умовах СТОВ «Добра ферма 2011», смт. Пулини Житомирської області
Другие названия: Technological processes of the organization of feeding dairy cows in the conditions of the "Good Farm 2011" STOV, village Pulyn of the Zhytomyr region
Авторы: Марчевська, К. А.
Marchevska, K.
Ключевые слова: дійні корови
dairy cows
технологічні процеси
technological processes
нормована годівля
standardized feeding
структура раціонів
structure rations
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Марчевська К. А. Технологічні процеси організації годівлі дійних корів в умовах СТОВ «Добра ферма 2011», смт. Пулини Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Кривий М. М. – Житомир, 2023. – 25 с.
Аннотация: На базі СТОВ «Добра ферма 2011», смт. Пулини Житомирської області проведено аналіз технологічних процесів організації годівлі дійних корів. Організація технологічних процесів для раціональної годівлі дійних корів ґрунтується на знанні їх потреби в енергії, поживних та біологічно активних речовинах, необхідних для синтезу молока, збереження в нормі відтворювальних функцій та здоров'я. Потреба в поживних речовинах залежить від живої маси, рівня продуктивності, фізіологічного стану, віку тварини. Концентрація обмінної енергії в сухій речовині кормосумішок для дійних корів знаходилась на рівні від 8,61 в зимовий період до 9,47 МДж, влітку при нормі 9,36 МДж, сирого протеїну від 131 до 157 г, при цьому норма становить 123 г, цукру від 58 до 82 г, при нормі 72 г.
On the basis of the "Good Farm 2011" sewage treatment plant, the village of Pulyn of Zhytomyr region, an analysis of the technological processes of the organization of feeding dairy cows was carried out. Organization of technological processes for rational feeding of dairy cows is based on knowledge of their need for energy, nutrients and biologically active substances necessary for milk synthesis, maintenance of normal reproductive functions and health. The need for nutrients depends on the live weight, level of productivity, physiological state, age of the animal. The concentration of exchangeable energy in the dry matter of fodder mixtures for dairy cows was at the level of 8.61 in the winter period to 9.47 MJ, in the summer with a norm of 9.36 MJ, crude protein from 131 to 157 g, while the norm is 123 g, sugar from 58 to 82 g, at the norm of 72 g.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14107
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Marchevska_KA_KR_204_2023.pdf455,95 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет