Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
051 – Економіка >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14145
|
Название: | Напрями підвищення якості продукції АТ «Житомирський маслозавод» |
Другие названия: | Areas of product quality improvement of PJSC Zhytomyr Butter Plant |
Авторы: | Шевчук, М. О. Shevchuk, M. |
Ключевые слова: | якість quality соціально-економічний розвиток socio-economic development ціна price ефективність виробництва production efficiency |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Шевчук М. О. Напрями підвищення якості продукції АТ «Житомирський маслозавод» : кваліфікаційна робота : спец. 051 «Економіка» / Поліський нац. ун-т, каф. економіки, підприємництва та туризму ; наук. кер. Грабчук І. Ф. – Житомир, 2023. – 33 с. |
Аннотация: | У роботі досліджено теоретико-методологічні засади якості продукції та її вплив на ефективність підприємства. Визначено сутність, складові та індикатори якості. Вивчається вплив підвищення якості на конкурентоспроможність підприємства та його економічні результати. Робота фокусується на застосуванні сталих технологій та оптимізації процесів виробництва для підвищення якості продукції. Запропоновано виробництво безлактозного молока, як продукту нової якості та напрямку диверсифікації виробництва, з метою збереження конкурентних позицій АТ «Житомирський маслозавод» на ринку. Розраховано, що запропоновані зміни є економічно вигідними для досліджуваного підприємства, що підтверджується очікуваним річним прибутком у розмірі 3 264 600 грн. від реалізації безлактозного молока. The theoretical and methodological principles of product quality and economic efficiency are investigated in the work. The essence, components and indicators of quality are defined. The economic efficiency of product quality improvement has been studied. The influence of quality improvement on the competitiveness of the enterprise and its economic results is studied. The work focuses on the application of sustainable technologies and optimization of production processes. The production of lactose-free milk is proposed as a product of new quality and direction of production diversification, with the aim of maintaining competitive positions on the market. It is estimated that the proposed changes are economically beneficial for the investigated enterprise, which is confirmed by the expected annual profit in the amount of UAH 3,264,600 from the sale of lactose-free milk. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14145 |
Располагается в коллекциях: | 051 – Економіка
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|