Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14198
|
Название: | Продуктивність цибулі зеленої при різних способах вирощування в умовах зимової теплиці Поліського національного університету |
Другие названия: | Productivity of green onions under different methods of cultivation in the conditions of the winter greenhouse of the Polish National University |
Авторы: | Желізко, Я. В. Zhelizko, Ya |
Ключевые слова: | зелена цибуля green onions органічні субстрати organic substrates грунтосуміші soil mixtures приріст пера feather growth мікроклімат microclimate урожайність yield доцільність expediency |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Желізко Я. В. Продуктивність цибулі зеленої при різних способах вирощування в умовах зимової теплиці Поліського національного університету : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. Руденко Ю. Ф. – Житомир, 2021. – 33 с. |
Аннотация: | Кваліфікаційна робота виконувалась впродовж 2021-2021 рр. в умовах навчально-наукової лабораторії овочівництва закритого ґрунту Поліського національного університету на основі вирощування зеленої цибулі на різних органічних субстратах та з використанням біодобрив.
Розділ І кваліфікаційної роботи розкриває результати аналізу джерел наукової літератури, що охарактеризовує біолого-морфологічні особливості та еколого-кліматичні властивості цибулі ріпки та методи вигонки пера в умовах закритого грунту.
У II розділі представлені головні аспекти програми, плану, умов та методики проведення досліджень та обробки отриманих результатів.
Розділ ІІІ охарактеризовує особливості проведення обліків, спостережень, визначень показників у досліді та обробки отриманих результатів і формування висновків. Описано результати детального обґрунтування біологічної, агротехнічної, енергетичної та економічної ефективності застосування різних способів вирощування цибулі зеленої в умовах закритого грунту.
Отримані експериментальні показники показали, що найвищі показники продуктивності та якості пера цибулі зеленої можна досягнути завдяки оптимальному приготуванні органічних субстратів та ретельного удобрення біологічними препаратами.
Вдале поєднання тирси хвойних порід дерев із річковим піском найбільш повноцінно задовольняє необхідні для росту пера цибулі показники аерації та волого утримання субстратів. Qualification work was performed during 2021-2021 in the conditions of the educational-scientific laboratory of indoor vegetable growing of Polissya National University on the basis of growing green onions on various organic substrates and with the use of biofertilizers.
Section I of the qualifying work reveals the results of the analysis of sources of scientific literature, which characterizes the biological and morphological features and ecological and climatic properties of onions and turnips and methods of distilling feathers in closed soil.
Chapter II presents the main aspects of the program, plan, conditions and methods of research and processing of the results.
Section III describes the features of accounting, observation, determination of indicators in the experiment and processing of the results and the formation of conclusions. The results of detailed substantiation of biological, agrotechnical, energy and economic efficiency of application of different methods of growing green onions in the closed ground are described.
The obtained experimental indicators showed that the highest indicators of productivity and quality of green onion feathers can be achieved through optimal preparation of organic substrates and careful fertilization with biological products.
Successful combination of sawdust of coniferous trees with river sand most fully satisfies the necessary for the growth of onion feathers indicators of aeration and moisture content of substrates. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14198 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|