Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14206
|
Название: | Вплив способів зберігання на якість і лежкість коренеплодів буряків столових |
Другие названия: | Influence of storage methods on the quality and shelf life of beet roots |
Авторы: | Степаненко, Д. Ю. Stepanenko, D |
Ключевые слова: | буряк столовий beet коренеплід root сухі речовини dry matter товарність marketability лежкоздатність shelf life способи зберігання storage methods природні втрати маси natural weight loss |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Степаненко Д. Ю. Вплив способів зберігання на якість і лежкість коренеплодів буряків столових : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. І. Ю. Деребон – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 38 с. |
Аннотация: | В 2020-2021 роках проводились дослідження відповідно до затвердженого завдання на виконання магістерської роботи, де розглядалося визначення впливу сорту та способів зберігання на урожай, лежкість та біохімічний склад коренеплодів буряків столових. У першому розділі наводиться огляд наукових джерел стосовно публікацій з завдань роботи. У другому розділі «Місце, умови та програма проведення досліджень» приводиться характеристика ґрунтів та погодних умов місця досліджень, наводиться програма та методика досліджень. У третьому розділі визначено вплив погодних факторів на урожайність та біометричні показники рослин залежно від сортового складу. У розділі також визначені зміни якості коренеплодів залежно від способів їх зберігання. Розраховані економічна та енергетична ефективності запропонованих варіантів досліду. In 2020-2021, research was conducted in accordance with the approved task for the master's thesis, which considered the impact of variety and storage methods on yield, shelf life and biochemical composition of beet roots. The first section provides an overview of scientific sources on work assignments. The second section "Place, conditions and program of research" provides a description of soils and weather conditions of the research site, provides a program and methods of research. The third section identifies the influence of weather factors on yield and biometric indicators of plants depending on the varietal composition. The section also identifies changes in the quality of roots depending on their storage methods. The economic and energy efficiency of the proposed variants of the experiment are calculated. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14206 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|