Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14216
|
Название: | Якість і товарний вихід корнеплодів пастернаку посівного залежно від способів зберігання |
Другие названия: | The quality and commercial yield of parsnip roots depending on storage methods |
Авторы: | Смаглій, В. О. Smagliy, V. |
Ключевые слова: | пастернак parsnip урожайність yield споживчі властивості consumer properties вміст сухих речовин dry matter content сортовий склад varietal composition способи зберігання storage methods лежкість shelf life стандартна продукція standard products |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Смаглій В. О. Якість і товарний вихід корнеплодів пастернаку посівного залежно від способів зберігання : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. І. Ю. Деребон. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 37 с. |
Аннотация: | Впродовж 2020-2021 років виконували досліди відповідно до затвердженого завдання опрацювання кваліфікаційної роботи, куди увійшли аспекти встановлення впливу інноваційних способів зберігання коренеплодів пастернаку посівного на їх технологічну якість, споживчі властивості та лежкість. У першому розділі дипломної аналіз літературних джерел відповідно до обраної тематики. У другому розділі розглядаються питання стосовно характеристики місця проведення експериментальних досліджень, аналізується перебіг погодних умов на протязі проведення експерименту, наводиться методика закладання досліду. В третій частині кваліфікаційної роботи визначається вплив варіантів досліджень на розвиток та ріст культури пастернаку посівного, визначено фотосинтетичний потенціал пастернаку залежно від сортового складу та урожайність і технологічну якість його коренеплодів. Виявлені лежкість і біохімічний склад пастернаку залежно способів збереження. Проведено аналіз економічної та енергетичної ефективності відповідно до варіантів проведення досліджень. During 2020-2021, experiments were performed in accordance with the approved task of qualification work, which included aspects of establishing the impact of innovative methods of storage of parsnip roots on their technological quality, consumer properties and shelf life. In the first section of the diploma analysis of literary sources in accordance with the chosen topic. The second section discusses the characteristics of the location of experimental research, analyzes the course of weather conditions during the experiment, provides a method of laying the experiment. In the third part of the qualification work the influence of research options on the development and growth of parsnip culture is determined, the photosynthetic potential of parsnip depending on the varietal composition and yield and technological quality of its roots are determined. The shelf life and biochemical composition of parsnips depending on the methods of preservation. An analysis of economic and energy efficiency in accordance with the options for research. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14216 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|