DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14221

Название: Вплив способів зберігання на лежкість моркви посівної
Другие названия: Influence of storage methods on the shelf life of carrots
Авторы: Лук’янчук, Я. В.
Lukyanchuk, Ya
Ключевые слова: коренеплоди
root crops
морква
carrots
урожайність
yield
технологічні показники якості
technological quality indicators
вміст сухих речовин
dry matter content
сорт
variety
строки сівби
sowing dates
способи зберігання
storage methods
лежкість
shelf life
стандартні коренеплоди
standard root crops
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Лук’янчук Я. В. Вплив способів зберігання на лежкість моркви посівної : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. І. Ю. Деребон. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 35 с.
Аннотация: Впродовж 2020-2021 років проводились польові та лабораторні експерименти згідно з завданням на кваліфікаційну роботу, де враховані аспекти встановлення впливу строків і способів зберігання коренеплодів моркви на її лежкість і товарність в умовах сховища. В першому розділі дипломної роботи подано аналіз наукових досліджень з теми магістерської роботи. У другому розділі «Місце, умови та мета та програма проведення досліджень» подано характеристику ґрунтових і погодних умов місця закладання польових експериментів, аналізуються абіотичні умови протягом досліду. В третій частині визначено вплив абіотичних факторів на процес формування врожайності сортів моркви вітчизняної та закордонної селекції, виявленню морфологічні показники рослин відповідно сортового складу й строків посіву та продуктивність і якість коренеплодів. Визначено лежкість і втрати якості й маси коренеплодів відповідно запропонованих способів зберігання. Розраховані економічна та енергетична ефективності способів зберігання коренеплодів цієї культури.
During 2020-2021, field and laboratory experiments were conducted in accordance with the task for qualification work, which takes into account aspects of establishing the impact of timing and methods of storage of carrot roots on its shelf life and marketability in storage. The first section of the thesis presents an analysis of research on the topic of master's thesis. The second section "Place, conditions and purpose and program of research" describes the soil and weather conditions of the site of field experiments, analyzes the abiotic conditions during the experiment. In the third part the influence of abiotic factors on the process of yield formation of carrot varieties of domestic and foreign selection, detection of morphological indicators of plants according to varietal composition and sowing dates and productivity and quality of root crops are determined. The shelf life and loss of quality and weight of root crops according to the proposed storage methods were determined. The economic and energy efficiency of root crop storage methods of this crop is calculated.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14221
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Lukyanchuk_YaV_KR_201_2021.pdf633,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет