DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14227

Название: Удосконалення технології переробки та зберігання соєвого жмиху
Другие названия: Improving the processing and storage technology of soybean cakes
Авторы: Яцюк, Р. О.
Yatsyuk, R.
Ключевые слова: сорти сої
soy varieties
оцінка життєвого циклу
life cycle assessment
мінеральні добрива
mineral fertilizers
норма внесення
application rate
показники якості
quality indicators
добрива
fertilizers
переробка
processing
макухи
cakes
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Яцюк Р. О. Удосконалення технології переробки та зберігання соєвих макухів : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. О.А. Саюк. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 21 с.
Аннотация: Проведена кваліфікаційна робота з поточного питання у 2020-2021 роках на умовах ТОВ «Сигнет Центр» Попільнянського району Житомирської області, присвячена вдосконаленню технології переробки та зберігання соєвих макухів. Розділ І кваліфікаційної роботи присвячено джерельному аналізу наукової літератури, в якому висвітлено особливості технологічної сої. Розділ II викладає програму, методи та умови наукового дослідження. Розділ ІІІ присвячений питанням продуктивності, агроекологічної, енергетичної та економічної оцінки технологічних властивостей сої за варіантами досліду. Встановлено оптимальні технологічні параметри процесу: температура обробки - 120 oC; Час обробки - 28 с; тиск, що розвивається в останньому екструдері - 3 МПа; Вологість продукту - 6%.Біохімічні та фізико-механічні процеси, що відбуваються при переробці, позитивно впливають на якість продукту, призводять до підвищення харчової цінності, а запропоновані техніко-технологічні рішення сприяють збереженню всіх біологічно активних речовин. Умовно стерильний продукт, отриманий в результаті запропонованого способу обробки, може зберігатися до 6 місяців без втрати поживних властивостей Запропоновано рівняння продуктивності, що дозволяє модифікувати процес екструзії Thermowet залежно від зміни геометрії шнека. і Оптимізувати умови обробки. Для отримання високоякісного продукту з відходів виробництва соєвої олії рекомендується використовувати технології та обладнання, розроблені в Інституті переробки, стандартизації та сертифікації сировини Херсонського національного технічного університету, які дозволяють оптимальну інактивацію проти -поживні речовини - стерильний продукт і подовжує термін придатності до 6 місяців. Обробку соєвих макухів слід проводити в таких технологічних режимах: температура обробки - 120 °С; Час обробки - 28 с; тиск, що розвивається в останньому екструдері - 3 МПа; Вологість продукту - 6%. Для отримання максимального ефекту від запропонованої технології переробку рекомендується проводити безпосередньо на місцях утворення відходів нафтового виробництва.
Qualifying work was carried out on a current issue in 2020-2021 under the terms of the LLC "Signet Center" Popilnyansky district of the Zhytomyr region, devoted to improving the technology of processing and storage of soybean cakes. Chapter I of the qualification thesis is devoted to the source analysis of the scientific literature, in which the special features of technological soybeans are highlighted. Chapter III is devoted to the questions of productivity, agro-ecological, energetic and economic evaluation of the technological properties of soybeans according to the variants of the experiment. The optimal technological parameters of the process are set: processing temperature - 120 oC; Processing time - 28 s; the pressure developed in the last extruder - 3 MPa; Product moisture - 6%.Biochemical and physico-mechanical processes that occur during processing and the proposed technical and technological solutions contribute to the preservation of all biologically active substances. The conditionally sterile product obtained as a result of the proposed processing method can be stored for up to 6 months without losing nutritional properties. The productivity equation is offered, which allows the process of Thermowet extrusion to be modified depending on the changing geometry of the screw and the To optimize processing conditions. In order to obtain a high quality product from waste from soybean oil production, it is recommended to use technologies and equipment developed at the Institute of Processing, Standardization and Certification of Raw Materials of the National Technical University of Kherson, which allow optimal inactivation of anti-nutrients - sterile product and extends the shelf life to 6 months. Processing of soybean cakes should be carried out in the following technological modes: processing temperature - 120 ° C; Processing time - 28 s; the pressure developed in the last extruder - 3 MPa; Product moisture - 6%. In order to get the maximum effect of the proposed technology, it is recommended to carry out processing directly at the places of formation of waste from petroleum production.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14227
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Jatsyk_RO_KR_201_2021.pdf528,71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет