DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14228

Название: Показники якості бульб картоплі при ураженні мокрою гниллю
Другие названия: Indicators of the quality of potato tubers in case of damage by wet rot
Авторы: Гурківський, О. С.
Gurkovsky, О.
Ключевые слова: інсектициди
insecticides
фунгіциди
fungicides
збудники
pathogens
волога гниль
wet rot
картопля
potatoes
метаболічна енергія
metabolic energy
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Гурківський О. С. Показники якості бульб картоплі при ураженні мокрою гниллю : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. О. А. Саюк. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 21 с.
Аннотация: У період 2020-2021 рр. за науково-дослідним напрямом проводилась кваліфікаційна робота. В. Горбаша Черняхів Житомирського району на актуальну тему та присвячена дослідженню ефективності бакових сумішей щодо захисту картоплі від збудника мокрої гнилі. Розділ І кваліфікаційної роботи присвячено аналізу джерел наукової літератури, що підкреслюють особливості екологічно чистої системи захисту картоплі. У розділі II представлені програма, методи та умови наукового дослідження. При зберіганні картоплі на ступінь розвитку вологої бактеріальної гнилі в бульбах в першу чергу впливає стійкість сортів картоплі до цих збудників. Сорти Колле, Горизонт та Полісся Ювілейний, у яких пошкодженість бульб від мокрої гнилі становила 2 бали; 4 і 5 балів присвоюються різним групам опору. Щоб зменшити втрати картоплі від загнивання бульб під час зберігання, необхідно звернути увагу на введення нових сортів з високою стійкістю до хвороб і шкідників. Сорт картоплі Белларосса має комплексну стійкість до вологої бактеріальної гнилі в бульбах.
Qualification work was carried out in the direction of research in the period 2020-2021. V. Gorbash Chernyakhov of the Zhytomyr region on a topical topic and is devoted to the study of the effectiveness of tank mixtures in protecting potatoes from the pathogen of wet rot. Section I of the qualification work is devoted to the analysis of scientific literature sources that emphasize the features of an ecologically clean potato protection system. Section II presents the program, methods and conditions of scientific research. Chapter III is devoted to the issues of productivity, agroecology, energy and economic evaluation of the effectiveness of tank mixtures in protecting potatoes from the pathogen of wet rot in accordance with the experimental options. When storing potatoes, the degree of development of wet bacterial rot in tubers is primarily affected by the resistance of potato varieties to these pathogens. Cultivars Colle, Gorizont and Polesie Yubileinoe, in which the damage to tubers by wet rot was 2 points; 4 points and 5 points were assigned to different resistance groups. To reduce the loss of potatoes from rotting tubers during storage, it is necessary to pay attention to the introduction of new varieties with high resistance to diseases and pests. Bellarosa potatoes have complex resistance to wet bacterial rot in tubers.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14228
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Gurkivskyj_OS_KR_201_2021.pdf661,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет