DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14233

Название: Технологічні якості цукрових буряків залежно від сорту
Другие названия: Technological qualities of hybrids of sugar beet
Авторы: Дорошенко, В. В.
Doroshenko, V.
Ключевые слова: сорти цукрових буряків
sugar beet varieties
оцінка життєвого циклу
environmental assessment
мінеральні добрива
mineral fertilizers
норма внесення
application rate
показники якості
quality indicators
добрива
fertilizers
показники якості
quality indicatorsi
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Дорошенко В. В. Технологічні якості цукрових буряків залежно від сорту : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. І. Ю. Деребон. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – 30 с.
Аннотация: Кваліфікаційна робота з поточного питання у 2020-2021 роках проведена на умовах ТОВ «Сигнет-Центр» Попільнянського району Житомирської області та присвячена вивченню технологічних характеристик гібридів цукрових буряків. Розділ І кваліфікаційної роботи присвячено джерельному аналізу наукової літератури, що висвітлює особливості технологічних якостей гібридів цукрових буряків. Розділ II викладає програму, методи та умови наукового дослідження. Розділ ІІІ присвячено питанням продуктивності, агроекологічної, енергетичної та економічної оцінки технологічних якостей гібридів цукрових буряків за варіантами випробувань. При зберіганні цукрових буряків відбувається ряд змін у речовинах азотного комплексу, точніше збільшується кількість α-амінного азоту: Геліта - 0,028% до mb, Каньйон - 0,026% до mb, Берні - 0,028% до mb .Загалом у процесі консервації не тільки кількісно зменшується вміст сахарози, але й якісно погіршується склад звичайного соку – знижується його якість: Хеліта – 86,2 % на МБ, Каньйон – 86,6 % на МБ, Берні – 85,8 % МБ. ; збільшується кількість відновлюючих речовин: Хеліта - 0,11% на м.б., Каньйон - 0,11% на м.б., Берні - 0,13% на м.б. Через те, що відбулася втрата сахарози, підвищився вміст редукуючих речовин, α-амінного азоту, знизилася якість нормального соку, зменшився вихід цукру у виробництві: Геліта – 13,86% на МБ, Каньйон – 13, 75% до МБ, Берні - 12,78% до МБ
Qualification work was performed during 2020-2021 in the conditions of LLC "Signet Center" of Popilnya district of Zhytomyr region on a topical topic and is devoted to the study of technological qualities of hybrids of sugar beet. During the storage of sugar beets, a number of changes occur with the substances of the nitrogen complex, and more precisely, the amount of α-amine In general, in the process of storage not only quantitatively decreases the content of sucrose, but also qualitatively deteriorates the composition of normal juice - decreases its good quality: Helita - 86,2% bw, Canyon - 86,6% bw, Berny - 85.8% up to mb; the number of reducing substances increases: Helita - 0.11% mb, Canyon - 0.11% mb, Berny - 0.13% mb Due to the loss of sucrose, the content of reducing substances, α-amine nitrogen increased, the good quality of normal juice decreased, the yield of sugar in production decreased: Helita - 13.86% mb, Canyon - 13.75% m. b., Berny - 12.78% to b.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14233
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Doroshenko_VV_KR_201_2021.pdf802,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет