DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14281

Название: Лежкість і якість коренеплодів буряків столових залежно від елементів технології вирощування
Другие названия: The viability and quality of table beet root crops depending on the elements of growing technology
Авторы: Рудманський, І. О.
Rudmanskyi, I.
Ключевые слова: буряк столовий
table beet
строки посіву
sowing dates
коренеплід
root
сухі речовини
dry matter
товарність
marketability
лежкість
easygoing
природні втрати маси
natural weight loss
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Рудманський І. О. Лежкість і якість коренеплодів буряків столових залежно від елементів технології вирощування : кввліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві ; наук. кер. І. Ю. Деребон. - Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. - 35 с.
Аннотация: В 2021-2022 роках проводились дослідження відповідно до затвердженого завдання на виконання магістерської роботи, де розглядалося визначення впливу сорту та елементів технології вирощування на урожай, лежкість та біохімічний склад коренеплодів буряків столових. У першому розділі наводиться огляд наукових джерел стосовно публікацій з завдань роботи. У другому розділі «Місце, умови та програма проведення досліджень» приводиться характеристика ґрунтів та погодних умов місця досліджень, наводиться програма та методика досліджень. У третьому розділі визначено вплив погодних факторів на урожайність та біометричні показники рослин залежно від сортового складу та строків посіву. У розділі також визначені зміни якості коренеплодів залежно від елементів технології вирощування. Розраховані економічна та енергетична ефективності запропонованих варіантів досліду.
In 2021-2022, research was conducted in accordance with the approved task for the completion of the master's thesis, which considered the determination of the influence of the variety and elements of growing technology on the yield, 4 viability and biochemical composition of root crops of table beets. The first section provides an overview of scientific sources related to publications on work tasks. The second chapter "Place, conditions and program of research" describes the characteristics of the soil and weather conditions of the place of research, the program and methodology of research are given. In the third section, the influence of weather factors on the yield and biometric indicators of plants is determined depending on the varietal composition and sowing dates. The section also defines changes in the quality of root crops depending on the elements of growing technology. The economic and energy efficiency of the proposed variants of the experiment were calculated.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14281
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Rudmanskiy_I_KR_201_2022.pdf972,91 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет