Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14281
|
Название: | Лежкість і якість коренеплодів буряків столових залежно від елементів технології вирощування |
Другие названия: | The viability and quality of table beet root crops depending on the elements of growing technology |
Авторы: | Рудманський, І. О. Rudmanskyi, I. |
Ключевые слова: | буряк столовий table beet строки посіву sowing dates коренеплід root сухі речовини dry matter товарність marketability лежкість easygoing природні втрати маси natural weight loss |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Рудманський І. О. Лежкість і якість коренеплодів буряків столових залежно від елементів технології вирощування : кввліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві ; наук. кер. І. Ю. Деребон. - Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. - 35 с. |
Аннотация: | В 2021-2022 роках проводились дослідження відповідно до
затвердженого завдання на виконання магістерської роботи, де розглядалося
визначення впливу сорту та елементів технології вирощування на урожай,
лежкість та біохімічний склад коренеплодів буряків столових. У першому
розділі наводиться огляд наукових джерел стосовно публікацій з завдань
роботи. У другому розділі «Місце, умови та програма проведення
досліджень» приводиться характеристика ґрунтів та погодних умов місця
досліджень, наводиться програма та методика досліджень. У третьому
розділі визначено вплив погодних факторів на урожайність та біометричні
показники рослин залежно від сортового складу та строків посіву. У розділі
також визначені зміни якості коренеплодів залежно від елементів технології
вирощування. Розраховані економічна та енергетична ефективності
запропонованих варіантів досліду. In 2021-2022, research was conducted in accordance with the approved
task for the completion of the master's thesis, which considered the determination
of the influence of the variety and elements of growing technology on the yield,
4
viability and biochemical composition of root crops of table beets. The first section
provides an overview of scientific sources related to publications on work tasks.
The second chapter "Place, conditions and program of research" describes the
characteristics of the soil and weather conditions of the place of research, the
program and methodology of research are given. In the third section, the influence
of weather factors on the yield and biometric indicators of plants is determined
depending on the varietal composition and sowing dates. The section also defines
changes in the quality of root crops depending on the elements of growing
technology. The economic and energy efficiency of the proposed variants of the
experiment were calculated. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14281 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|