Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14282
|
Название: | Способи переробки та показники якості томатів |
Другие названия: | Processing methods and quality indicators of tomatoes |
Авторы: | Волківський, С. О. Volkivskyi, S. |
Ключевые слова: | помідори tomatoes томатна паста tomato paste концентрація concentration в'язкість viscosity консистенція consistence консервація conservation асептика asepsis |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Волківський С.О. Способи переробки та показники якості томатів : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. Технологій у рослинництві ; наук. кер. О. А. Саюк. - Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. - 30с. |
Аннотация: | Кваліфікаційна робота виконувалася протягом 2021-2022 років на
тему та присвячена вдосконаленню технології переробки томатів.
Розділ І кваліфікаційної роботи присвячений аналізу джерел наукової
літератури, що пояснюють технологічні властивості томатів.
У розділі II викладено програму, методику та умови проведення
наукових досліджень.
Розділ ІІІ присвячено з’ясуванню питань урожайності,
агроекологічної, енергетичної та економічної оцінки технологічних якостей
томатів відповідно до можливостей досліджень.
Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва
концентрованих томатних продуктів з механізованих сортів томатів на
традиційному обладнанні з використанням підготовленої томатної сировини
з подальшим консервуванням в асептичних умовах і фасовкою в
багатошарові пакети з герметизуючим клапаном.
Доцільність технології одержання концентрованої томатної продукції
з механізованих сортів томатів, що включає попереднє поділ томатів на рідку
та густу фракції (плазму та м’якоть), подальше концентрування плазми та
змішування її з попередньо відокремленою м’якоттю. були науково
обгрунтовані. The qualification work was carried out during 2021-2022 under the conditions of
PE "ZHERM" in the Chernyakhiv district of the Zhytomyr region on a current topic and
devoted to the improvement of tomato processing technology.
Chapter I the sources of scientific literature which explain the technological
properties of tomatoes.
Chapter II presents the program, method and conditions for conducting scientific
research.
Chapter III is dedicated to clarifying evaluation of the technological qualities of
tomatoes according to research opportunities.
The qualification work is devoted to the development of the technology for the
production of concentrated tomato products from mechanized tomato varieties on
traditional equipment using prepared tomato raw materials and subsequent preservation
under aseptic conditions and packaging in multilayer bags with a sealing valve.
The expediency of the technology to obtain concentrated tomato products from
mechanized varieties of tomatoes, which includes the preliminary division of tomatoes
into liquid and thick fractions (plasma and pulp), followed by concentration of the
plasma and mixing it with the previously separated pulp, has been scientifically
substantiated. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14282 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|