DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14282

Название: Способи переробки та показники якості томатів
Другие названия: Processing methods and quality indicators of tomatoes
Авторы: Волківський, С. О.
Volkivskyi, S.
Ключевые слова: помідори
tomatoes
томатна паста
tomato paste
концентрація
concentration
в'язкість
viscosity
консистенція
consistence
консервація
conservation
асептика
asepsis
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Волківський С.О. Способи переробки та показники якості томатів : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. Технологій у рослинництві ; наук. кер. О. А. Саюк. - Житомир : Поліський нац. ун-т, 2022. - 30с.
Аннотация: Кваліфікаційна робота виконувалася протягом 2021-2022 років на тему та присвячена вдосконаленню технології переробки томатів. Розділ І кваліфікаційної роботи присвячений аналізу джерел наукової літератури, що пояснюють технологічні властивості томатів. У розділі II викладено програму, методику та умови проведення наукових досліджень. Розділ ІІІ присвячено з’ясуванню питань урожайності, агроекологічної, енергетичної та економічної оцінки технологічних якостей томатів відповідно до можливостей досліджень. Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва концентрованих томатних продуктів з механізованих сортів томатів на традиційному обладнанні з використанням підготовленої томатної сировини з подальшим консервуванням в асептичних умовах і фасовкою в багатошарові пакети з герметизуючим клапаном. Доцільність технології одержання концентрованої томатної продукції з механізованих сортів томатів, що включає попереднє поділ томатів на рідку та густу фракції (плазму та м’якоть), подальше концентрування плазми та змішування її з попередньо відокремленою м’якоттю. були науково обгрунтовані.
The qualification work was carried out during 2021-2022 under the conditions of PE "ZHERM" in the Chernyakhiv district of the Zhytomyr region on a current topic and devoted to the improvement of tomato processing technology. Chapter I the sources of scientific literature which explain the technological properties of tomatoes. Chapter II presents the program, method and conditions for conducting scientific research. Chapter III is dedicated to clarifying evaluation of the technological qualities of tomatoes according to research opportunities. The qualification work is devoted to the development of the technology for the production of concentrated tomato products from mechanized tomato varieties on traditional equipment using prepared tomato raw materials and subsequent preservation under aseptic conditions and packaging in multilayer bags with a sealing valve. The expediency of the technology to obtain concentrated tomato products from mechanized varieties of tomatoes, which includes the preliminary division of tomatoes into liquid and thick fractions (plasma and pulp), followed by concentration of the plasma and mixing it with the previously separated pulp, has been scientifically substantiated.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14282
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Volkivskuj_S_KR_201_2022.pdf432,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет