DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
071 – Облік і оподаткування >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14721

Название: Облік та контроль за розрахунками з покупцями
Другие названия: Accounting and control over settlements with buyers
Авторы: Бацула, Б. С.
Batsula, B.
Ключевые слова: облік
accounting
контроль
control
розрахунки
calculations
покупці
buyers
дохід
income
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Бацула Б. С. Облік та контроль за розрахунками з покупцями : кваліфікаційна робота : спец. 071 «Облік і оподаткування» / Поліський нац. ун-т, каф. бух. обліку, оподаткування та аудиту ; наук. кер. Цегельник Н. І. – Житомир, 2023. – 49 с.
Аннотация: У дослідженні було обґрунтовано теоретичні та практичні рекомендації з організації обліку та контролю за розрахунками з покупцями на підприємствах. Досліджено основні методичні принципи та організаційні основи для удосконалення обліку у відповідності до діючого законодавства, включно з економічною сутністю та змістом розрахунків з покупцями, методикою відображення операцій з ними та фінансовим контролем і управлінням розрахунками з контрагентами у відповідності до інформаційних систем. Обґрунтовано, що облік розрахунків з покупцями є важливим аспектом бухгалтерської роботи, оскільки на цьому етапі формується більшість доходів і грошових надходжень підприємств. Досліджено проблемні аспекти, пов'язані з розрахунками з покупцями та замовниками у бухгалтерському обліку. Ефективно організований бухгалтерський облік операцій з розрахунками з покупцями та замовниками є основою для створення достовірної інформації про розрахунково-платіжні операції підприємства, регулювання їх проведення з мінімальними втратами та для своєчасного прийняття управлінських рішень. Розглянуті основні методи та принципи створення системи внутрішнього контролю та важливість її впровадження. Проаналізовано проблеми, пов'язані з відсутністю контрольної системи та оцінено результати її впровадження.
The study substantiated theoretical and practical recommendations for the organization of accounting and control over settlements with buyers at enterprises. The main methodological principles and organizational foundations for improving accounting in accordance with current legislation, including the economic essence and content of settlements with buyers, the method of displaying transactions with them and financial control and management of settlements with counterparties in accordance with information systems, were studied. It is substantiated that the accounting of settlements with buyers is an important aspect of accounting work, since most of the income and cash receipts of enterprises are formed at this stage. Problematic aspects related to settlements with buyers and customers in accounting were studied. Effectively organized accounting of operations with settlements with buyers and customers is the basis for creating reliable information about settlement and payment operations of the enterprise, regulating their implementation with minimal losses and for timely management decisions. The main methods and principles of creating an internal control system and the importance of its implementation are considered. The problems associated with the absence of a control system were analyzed and the results of its implementation were evaluated.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14721
Располагается в коллекциях:071 – Облік і оподаткування

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Batsula_BS_KR_O_071_2023.pdf1,31 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет