DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14759

Название: Господарсько-біологічна оцінка сортів капусти білокачанної в умовах ФГ «Кавецького» Коростенського району Житомирської області
Другие названия: Economic and biological evaluation of white cabbage varieties in the conditions of the "Kavetskyi" FG Korosten district of Zhytomyr region
Авторы: Петяк, Б. М.
Petyak, B.
Ключевые слова: капуста білокачанна
white cabbage
дослід
experiment
урожайність
productivity
товарність
marketability
голівки
heads
листкова площа
area
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Петяк Б. М. Господарсько-біологічна оцінка сортів капусти білокачанної в умовах ФГ «Кавецького» Коростенського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія». Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. Руденко Ю. Ф. Житомир. 2023. 49 с.
Аннотация: Дослідження за темою кваліфікаційної роботи проводились протягом 2022-2023 рр. Закладка досліду проводилась безпосередньо у виробничих умовах в процесі вирощування товарної продукції різних сортів капусти білокачанної на території Північного регіону Житомирщини. У першому розділі кваліфікаційної роботи висвітлено головні актуальні проблеми вибору оптимального сортового асортименту капусти білокачанної для промислового виробництва та шляхи їх вирішення на основі проведення наукової роботи. Детально описано біологічні особливості, морфологію та агротехніку вирощування культури в різних грунтово-кліматичних умовах та методах ведення землеробства. Зміст даного розділу розкриває результати проведених досліджень щодо вивчення сортових особливостей капусти науковцями України та інших держав. У розділі 2 описано умови, програму, календарний план, методики й послідовність закладання досліду а також хід спостережень, обліків та аналізу отриманих даних. Розділ 3 - це основна експериментальна частина кваліфікаційної роботи у якій висвітлено порядок проведення усіх робіт та процесів у ході ведення досліджень, та наведено основні результати фактично отриманих показників. Отримані результати досліджень показали фактичні можливості та необхідність постійного проведення оцінки та детального дослідження потенційних і реальних спроможностей сортів і сортів які нововведені у Реєстр та рекомендованих для вирощування у певних грунтово- кліматичних умовах чи конкретних умовах.
Research on the topic of the qualification work was conducted during 2022-2023. The research was conducted directly in production conditions during the cultivation of commercial products of various varieties of white cabbage in the Northern region of Zhytomyr Region. In the first section of the qualification work, the main topical problems of choosing the optimal varietal assortment of white cabbage for industrial production and the ways to solve them based on scientific work are highlighted. The biological features, morphology and agrotechnics of crop cultivation in various soil and climatic conditions and farming methods are described in detail. The content of this section reveals the results of research conducted on the study of varietal characteristics of cabbage by scientists of Ukraine and other countries. Chapter 2 describes the conditions, the program, the calendar plan, the methods and sequence of the experiment, as well as the course of observations, records and analysis of the obtained data. Section 3 is the main experimental part of the qualification work in which the order of carrying out all works and processes in the course of conducting research is highlighted, and the main results of the actually obtained indicators are given. The obtained research results showed the actual possibilities and the need for constant assessment and detailed research of the potential and real capabilities of varieties and hybrids newly introduced into the Register and recommended for cultivation in certain soil and climatic conditions or specific conditions.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14759
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Petyak_BM_201_2023.pdf962,59 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет