DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14857

Название: Обґрунтування основних параметрів подрібнювача коренебульбоплодів
Другие названия: Justification of the main parameters of the root and tuber chopper
Авторы: Зінчук, В. В.
Zinchuk, V.
Ключевые слова: подрібнювач
chopper
потужність
power
продуктивність
productivity
ножі
knives
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Зінчук В. В. Обґрунтування основних параметрів подрібнювача коренебульбоплодів : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Куликівський В. Л. – Житомир, 2023. – 46 с.
Аннотация: В магістерській роботі для вивчення процесу різання коренебульбоплодів розроблено лабораторну установку подрібнювача. В результаті проведення досліджень визначено оптимальні значення параметрів подрібнювача: кут різання горизонтальних ножів γ = 45º, кількість горизонтальних ножів N = 3 і швидкість різання Vр = 12 м/с при подрібненні коренебульбоплодів для птиці; кут різання горизонтальних ножів γ = 25º, кількість горизонтальних ножів N = 2 і швидкість різання Vр = 12 м/с при подрібненні коренебульбоплодів для ВРХ; кут різання горизонтальних ножів γ = 35º, кількість горизонтальних ножів N = 2 і швидкість різання Vр = 10 м/с при подрібненні коренебульбоплодів для свиней. Продуктивність подрібнювача 740...760 кг/год за встановленої потужності 0,5 кВт – 740...760 кг/год, водночас уміст частинок розміром від 3 до 15 мм становить 45...60 %, а питомі енерговитрати – 50...65 Вт∙год/т.
In the master's thesis, a laboratory chopper was developed to study the process of cutting root and tuberous vegetables. As a result of the research, the optimal values of the chopper parameters were determined: cutting angle of horizontal knives γ = 45º, number of horizontal knives N = 3 and cutting speed Vр = 12 m/s when chopping root and tuberous crops for poultry; cutting angle of horizontal knives γ = 25º, number of horizontal knives N = 2 and cutting speed Vр = 12 m/s when chopping root and tuberous crops for cattle; cutting angle of the horizontal knives γ = 35º, number of horizontal knives N = 2 and cutting speed Vр = 10 m/s when chopping root and tuberous crops for pigs. The productivity of the chopper is 740...760 kg/h at an installed power of 0.5 kW, while the content of particles with a size of 3 to 15 mm is 45...60 %, and the specific energy consumption is 50...65 W∙h/t.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14857
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Zinchuk_VV_KR_208_2023.pdf4,06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет