Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14857
|
Название: | Обґрунтування основних параметрів подрібнювача коренебульбоплодів |
Другие названия: | Justification of the main parameters of the root and tuber chopper |
Авторы: | Зінчук, В. В. Zinchuk, V. |
Ключевые слова: | подрібнювач chopper потужність power продуктивність productivity ножі knives |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Зінчук В. В. Обґрунтування основних параметрів подрібнювача коренебульбоплодів : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Куликівський В. Л. – Житомир, 2023. – 46 с. |
Аннотация: | В магістерській роботі для вивчення процесу різання коренебульбоплодів розроблено лабораторну установку подрібнювача.
В результаті проведення досліджень визначено оптимальні значення параметрів подрібнювача: кут різання горизонтальних ножів γ = 45º, кількість горизонтальних ножів N = 3 і швидкість різання Vр = 12 м/с при подрібненні коренебульбоплодів для птиці; кут різання горизонтальних ножів γ = 25º, кількість горизонтальних ножів N = 2 і швидкість різання Vр = 12 м/с при подрібненні коренебульбоплодів для ВРХ; кут різання горизонтальних ножів γ = 35º, кількість горизонтальних ножів N = 2 і швидкість різання Vр = 10 м/с при подрібненні коренебульбоплодів для свиней.
Продуктивність подрібнювача 740...760 кг/год за встановленої потужності 0,5 кВт – 740...760 кг/год, водночас уміст частинок розміром від 3 до 15 мм становить 45...60 %, а питомі енерговитрати – 50...65 Вт∙год/т. In the master's thesis, a laboratory chopper was developed to study the process of cutting root and tuberous vegetables.
As a result of the research, the optimal values of the chopper parameters were determined: cutting angle of horizontal knives γ = 45º, number of horizontal knives N = 3 and cutting speed Vр = 12 m/s when chopping root and tuberous crops for poultry; cutting angle of horizontal knives γ = 25º, number of horizontal knives N = 2 and cutting speed Vр = 12 m/s when chopping root and tuberous crops for cattle; cutting angle of the horizontal knives γ = 35º, number of horizontal knives N = 2 and cutting speed Vр = 10 m/s when chopping root and tuberous crops for pigs.
The productivity of the chopper is 740...760 kg/h at an installed power of 0.5 kW, while the content of particles with a size of 3 to 15 mm is 45...60 %, and the specific energy consumption is 50...65 W∙h/t. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14857 |
Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|