DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14961

Название: Особливості технології виробництва молока в умовах ПОСП «Перемога» Житомирської області
Другие названия: Peculiarities of milk production technology in the conditions of private agricultural enterprise «Peremoha» in Zhytomyr region
Авторы: Іваниш, Б. В.
Ivanysh, B.
Ключевые слова: українська чорно-ряба молочна порода
ukrainian black and white dairy breed
технологія
тechnology
годівля
feeding
утримання
housing
молоко
milk
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Іваниш Б. В. Особливості технології виробництва молока в умовах ПОСП «Перемога» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Вербельчук Т. В. – Житомир, 2023. – 46 с.
Аннотация: Середньорічне поголів’я становить 1017 голів. З них корови ‒ 280 голів, нетелі ‒ 166 голів, молодняк ‒ 571 голова. Структура стада худоби у господарстві по деяких показниках перевищує рекомендовану. А саме нетелі становлять 16,3%, що на 6% більше рекомендованої структури. А це свідчить проте, що господарство нарощує поголів’я дійного стада та веде строгу вибраковку корів і нетелей. З продуктивністю 4000 кг і більше молока за лактацію необхідно заготовляти 52 ц. корм. од. на 1 голову на рік. У нашому господарстві у наявності за 2022 рік було заготовлено 47,9 ц корм. од., що є меншим норми на 8%. На основі сформованих висновків пропонуємо: удосконалити структуру стада великої рогатої худоби; покращити забезпеченість худоби кормами; замінити доїння у бідони доїнням у молокопровід.
The average annual livestock population is 1,017 heads. Of these, 280 are cows, 166 are heifers, and 571 are young animals. The structure of the livestock herd on the farm exceeds the recommended one by some indicators. In particular, heifers account for 16.3%, which is 6% more than the recommended structure. However, this shows that the farm is increasing the number of dairy cows and conducting strict culling of cows and heifers. With a milk yield of 4000 kg or more per lactation, 52 cent feed units per head per year are required. In our farm, 47.9 centners of feed per head were harvested in 2022, which is 8% less than the norm. Based on these conclusions, we propose to: improve the structure of the cattle herd; improve the provision of cattle with feed; replace milking in cans with milking in the milk pipeline.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14961
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Ivanysh_BV_KR_204_2023.pdf1,06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет