DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14970

Название: Лежкість і якість коренеплодів пастернаку посівного залежно від способів післязбиральної доробки
Другие названия: The viability and quality of parsnip roots depending on the methods of post-harvest processing
Авторы: Островський, Д.В.
Ostrovsky, D.
Ключевые слова: пастернак
parsnip
урожайність
productivity
післязбиральна доробка
post-harvest processing
вміст загальних цукрів та вітамінів
content of total sugars and vitamins
сорт
variety
лежкість
shelf life
вихід товарної продукції
yield of marketable products
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Островський Д.В. Урожайність і технологічні показники якості ріпаку озимого залежно від сортового складу і ширини міжрядь : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. І. Ю. Деребон. – Житомир. 2023. – 39 с.
Аннотация: Протягом 2022-2023 років проводили дослідження згідно затвердженого завдання. До завдання увійшли питання визначення впливу окремих способів післязбирального доробляння різних сортів коренеплодів пастернаку посівного на їх врожайність та якість, біохімічний склад та вихід товарної продукції. В першому розділі магістерської роботи подано літературні джерела відповідно до вибраної теми та проведено їх аналіз. Другий розділ присвячено аналізу ґрунтових та абіотичних умов місця проведення досліду та методиці закладання польових дослідів та дослідів зі зберігання. У третьому розділі дипломної роботи виявляється взаємозв’язок варіантів досліду та росту і розвитку рослин пастернаку посівного. Встановлені особливості формування фотосинтетичного потенціалу рослин залежно від сортового складу, виявлена урожайність і якість коренеплодів. Встановлені лежкість і динаміка змін біохімічного склад коренеплодів залежно способів післязбиральної доробки. Підраховані показники енергетичної та економічної ефективності.
During 2022-2023, research was conducted according to the approved task. The task included determining the influence of individual methods of post-harvest processing of various varieties of parsnip root crops on their yield and quality, biochemical composition and output of marketable products. In the first chapter of the master's thesis, literary sources are presented in accordance with the chosen topic and their analysis is carried out. The second section is devoted to the analysis of soil and abiotic conditions of the place of the experiment and the methodology of setting up field experiments and storage experiments. In the third chapter of the thesis, the relationship between the research options and the growth and development of parsnip plants is revealed. The peculiarities of the formation of the photosynthetic potential of plants depending on the varietal composition were established; the yield and quality of root crops were revealed. The stability and dynamics of changes in the biochemical composition of root crops, depending on the methods of post-harvest processing, were established. Calculated indicators of energy and economic efficiency.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14970
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Ostrovskiy_DV_KR_201_2023.pdf811,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет