DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14985

Название: Моніторинг якості та безпечності молочних продуктів в умовах Шепетівської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби
Другие названия: Monitoring the quality and safety of dairy products in the conditions of the Shepetivsk inter-district state laboratory of the State Production and Consumer Service
Авторы: Биковська, Д. В.
Bykovska, D.
Ключевые слова: молочна сировина
dairy raw materials
молочні продукти
dairy products
ґатунок
variety
соматичні клітини
somatic cells
якість
quality
безпечність
safety
вершкове масло
butter
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Биковська Д. В. Моніторинг якості та безпечності молочних продуктів в умовах Шепетівської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Трохименко В. З. – Житомир, 2023. – 43 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі представлені результати досліджень щодо моніторингу якості та безпечності молока та молочних продуктів в умовах Шепетівської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Досліджено основні показники та поняття контролю якості та безпечності молочної сировини, якість та безпечність молочної сировини, яка надходила на дослідження, вміст соматичних клітин у молоці сирому, встановлено ґатунок молочної сировини. Проаналізовано результати дослідження вершкового масла на вміст рослинних жирів, визначення кількості МАФАнМ (кількість мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів), визначення патогенних мікроорганізмів в т.ч. сальмонели, визначення золотистого стафілококу, визначення дріжджів та пліснявих грибів.
The qualification work presents the results of research on monitoring the quality and safety of milk and dairy prodducts in the conditions of the Shepetiv interdistrict state laboratory of the State Production and Consumer Service. The main indicators and concepts of quality control and safety of dairy raw materials, the quality and safety of dairy raw materials that were submitted for research, the content of somatic cells in raw milk, and the type of dairy raw materials were determined. The results of the study of butter for the content of vegetable fats, the determination of the number of MAFAnM (the numbfer of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms), the determination of pathogenic microorganisms, including Salmonella, determination of Staphylococcus aureus, determination of yeast and molds.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14985
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Bykovska_DV_KR_204_2023.pdf1,63 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет