DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14991

Название: Технологічні аспекти годівлі корів в умовах ТОВ «Хмільницьке» агропромхолдингу «Астарта-Київ»
Другие названия: Technological aspects of cow feeding in the conditions of LLC "Khmilnytsk" of agro-industrial holding "Astarta-Kyiv"
Авторы: Слободенюк, Б. В.
Slobodenyuk, B.
Ключевые слова: дійні корови
dairy cows
раціони
rations
молочна продуктивність
milk productivity
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Слободенюк Б. В. Технологічні аспекти годівлі корів в умовах ТОВ «Хмільницьке» агропромхолдингу «Астарта-Київ» : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2023. – 29 с.
Аннотация: Дослідження були виконані протягом 2022-2023 років на поголів’ї корів української чорно-рябої молочної породи ТОВ «Хмільницьке» агропромхолдингу «Астарта-Київ» Житомирської області. Відповідно до мети було поставлене завдання: з’ясувати, як вплине на продуктивність, якість та технологічні властивості молока корів згодовування раціонів з вмістом екструдованого зерна сої, оскільки такі дослідження в даному господарстві ще не проводились. На основі результатів проведеного досліду доведено біологічну доцільність використання у складі раціонів лактуючих корів екструдованого зерна сої у розрахунку 30% за протеїном замінюючи її на еквівалентну кількість соняшникової макухи. Включення до раціонів високопродуктивних корів вмісту екструдату сої до 2,5 кг/голову/добу підвищує середньодобові надої на 1,7 кг молока, або 10%.
The research was carried out during 2022-2023 on the herd of cows of the Ukrainian black and spotted dairy breed of LLC "Khmilnytsk" of the agroindustrial holding "Astarta-Kyiv" of the Zhytomyr region. In accordance with the goal, the task was set: to find out how the productivity, quality and technological properties of milk of cows will be affected by feeding rations with the content of extruded soybean grain, since such studies have not yet been conducted in this farm. Based on the results of the experiment, the biological expediency of using extruded soybeans in the rations of lactating cows at the rate of 30% by protein, replacing it with an equivalent amount of sunflower cake, was proven. The inclusion of soybean extrudate in the diets of high-yielding cows up to 2.5 kg/head/day increases the average daily milk yield by 1.7 kg of milk, or 10%.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14991
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Slobodenyuk_BV_KR_204_2023.pdf931,62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет