DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15034

Название: Оцінка годівлі свиней в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області
Другие названия: Evaluation of pig feeding in conditions of FG "Hubert" of Zhytomyr region
Авторы: Примак, А. В.
Primak, A.
Ключевые слова: свині
pigs
корми
fodder
комбікорм
compound feed
продуктивність
productivity
мінеральні добавки
mineral supplements
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Примак А. В. Оцінка годівлі свиней в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2023. – 45 с.
Аннотация: Дослідження виконувалися за загальноприйнятими у зоотехнії методиками, у результаті чого встановлено, що господарські раціони свиней не задовольняють потребу тварин у перетравному протеїні та мінеральних елементах, що і впливає на продуктивність і веде до перевитрат кормів. Тим самим підвищується собівартість приростів і знижується рентабельність галузі. У результаті господарство одержує лише по 405 г середньодобових приростів молодняку свиней, витрачаючи на 1 кг приросту по 12,6 кормових одиниць. Пропонуємо для оптимізації протеїнового та мінерального живлення поголів‘я свиней ФГ «Губерт» Житомирської області використовувати екструдовану соєву дерть з пропонованими балансуючими кормовими добавками.
The research was carried out according to the methods generally accepted in zootechnics, as a result of which it was established that the economic rations of pigs do not satisfy the animals' need for digestible protein and mineral elements, which affects productivity and leads to overspending of feed. Thus, the cost of increments increases and the profitability of the industry decreases. As a result, the farm receives only 405 g of average daily growth of young pigs, spending 12.6 fodder units for 1 kg of growth. We suggest to optimize the protein and mineral nutrition of pigs of the "Hubert" FG of Zhytomyr Region to use extruded soybean meal with the proposed balancing feed additives.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15034
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Primak_AV_KR_204_2023.pdf1,38 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет