Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15036
|
Название: | Обґрунтування параметрів енергозберігаючої системи охолодження молока |
Другие названия: | Justification of the parameters of the energy-saving milk cooling system |
Авторы: | Субин, Л. Ю. Subyn, L. |
Ключевые слова: | установка installation молоко milk акумулювання холоду cold accumulation енергозбереження energy saving |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Субин Л. Ю. Обґрунтування параметрів енергозберігаючої системи охолодження молока : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Ільченко А. В. – Житомир, 2023. – 36 с. |
Аннотация: | В кваліфікаційній роботі наведені типові схеми охолодження молочної продукції, проводиться аналіз їх переваг і недоліків. На основі проведеного аналізу запропонована енергозберігаюча система охолодження молока на фермі. Проблема акумулювання холоду обумовлена необхідністю економії енергетичних ресурсів. Основними причинами актуальності даної проблеми на сьогодні є великі витрати на генерацію холоду, а також значно дешевший тариф на електроенергію у нічний час.
В роботі подана методика розрахунку кількості акумульованої енергії у вигляді льоду та потужності холодильного обладнання, необхідної для заморожування льоду.
Обґрунтовано оптимальні режими процесу та конструктивні параметри установки для охолодження молока. Typical cooling schemes for dairy products are given in the qualification work, and their advantages and disadvantages are analyzed. Based on the analysis, an energy-saving milk cooling system on the farm is proposed. The problem of cold accumulation is caused by the need to save energy resources. The main reasons for the relevance of this problem today are the high costs of cold generation, as well as a much cheaper electricity tariff at night.
The paper presents a method for calculating the amount of accumulated energy in the form of ice and the power of refrigeration equipment required for freezing ice.
The optimal process modes and design parameters of the milk cooling installation are substantiated. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15036 |
Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|