DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
071 – Облік і оподаткування >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15086

Название: Організація обліку і аналізу витрат виробництва на підприємствах харчової промисловості
Другие названия: Organization of accounting and analysis of production costs at food industry enterprises
Авторы: Шулаков, В. О.
Shulakov, V.
Ключевые слова: витрати виробництва
production costs
хлібопекарське підприємство
bakery enterprise
організація обліку
accounting organization
облікова політика
accounting policy
аналіз
analysis
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Шулаков В. О. Організація обліку і аналізу витрат виробництва на підприємствах харчової промисловості : кваліфікаційна робота : спец. 071 «Облік і оподаткування» / Поліський нац. ун-т, каф. бух. обліку, оподаткування та аудиту ; наук. кер. Савченко Н. М. – Житомир, 2023. – 43 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі були обґрунтовані теоретичні засади та проведена розробка напрямів удосконалення обліку витрат виробництва харчових підприємств. В рамках дослідження було проаналізовано сучасні теоретичні підходи до визначення сутності витрат виробництва, а також розглянуто класифікацію витрат виробництва. Визначено, що облікова інформація відіграє ключову роль у формуванні загальної концепції ефективного управління витратами хлібопекарського підприємства. Виділено, що цільове використання обліково-аналітичних даних сприяє оптимізації витрат та забезпеченню ефективного виробництва продукції. У кваліфікаційній роботі були досліджені особливості організації обліку та аналізу витрат хлібопекарських підприємств. Крім того, надано рекомендації з удосконалення бухгалтерського обліку формування витрат на виробництво продукції хлібопекарських підприємств. Процес дослідження включав розроблення концептуальної схеми організації обліку, аналізу і контролю витрат виробництва.
In the qualification work, the theoretical principles were substantiated and directions for improving the accounting of production costs of food enterprises were developed. As part of the study, modern theoretical approaches to determining the essence of production costs were analyzed, as well as the classification of production costs was considered. It was determined that accounting information plays a key role in the formation of the general concept of effective cost management of a bakery enterprise. It is highlighted that the targeted use of accounting and analytical data helps to optimize costs and ensure efficient production of products. In the qualifying work, the peculiarities of the organization of accounting and cost analysis of bakery enterprises were investigated. In addition, recommendations on improving the accounting of the formation of costs for the production of bakery products were provided. The research process included the development of a conceptual scheme for the organization of accounting, analysis and control of production costs.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15086
Располагается в коллекциях:071 – Облік і оподаткування

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Shulakov_VO_KR_O_071_2023.pdf1,17 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет