DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15184

Название: Технологічні аспекти годівлі корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» Звягельського району Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of cow feeding in the conditions of the Ryhalske State Enterprise, Zvyagel District, Zhytomyr Region
Авторы: Голяка, Д. П
Holiaka, D.
Ключевые слова: технологічні аспекти
technological aspects
роздій
separation
розпал
heat
спад лактації
lactation decline
утримання корів
keeping cows
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Голяка Д. П. Технологічні аспекти годівлі корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» Звягельського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2023. – 31 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі проаналізовані технологічні аспекти годівлі корів в умовах ДП ДГ «Рихальське». Основними кормами у годівлі корів були грубі, соковиті та зелені. Загальна даванка корму на 1 корову протягом лактації становила від 28,3 до 42,3 кг. В раціонах відмічається нестача сирого протеїну, цукру, вітамінів. Всі інші показники в межах допустимих норм. Годівля корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» відбувається з кормових столів. В умовах ДП ДГ «Рихальське» годівля триразова. При розрахунках економічної ефективності загальні витрати склали – 24530 гривень, виручка від реалізації молока – 36582 гривень. Отримано прибутку – 34400, при рівні рентабельності – 14,9%.
In the qualification work, the technological aspects of feeding cows in the conditions of the SE DG "Ryhalske" were analyzed. The main fodder in the feeding of cows was coarse, juicy and green fodder. The total amount of feed per cow during lactation was from 28.3 to 42.3 kg. There is a lack of raw protein, sugar, and vitamins in the rations. All other indicators are within acceptable limits. Cows are fed in the conditions of the SE "Rikhalske" DG from feed tables. Under the conditions of the SE DG "Rikhalske" three times. When calculating the economic efficiency, the total costs amounted to 24,530 hryvnias, and the revenue from the sale of milk was 36,582 hryvnias. Profit was received - 34,400, with a level of profitability - 14.9%.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15184
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Holiaka_DP_KR_204_2023.pdf439,31 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет