DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
071 – Облік і оподаткування >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15368

Название: Організація обліку і аналізу наявності та використання виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості
Другие названия: Organization of accounting and analysis of the availability and use of production stocks at food industry enterprises
Авторы: Караваєва, Т. В.
Karavaeva, T.
Ключевые слова: облік
accounting
аналіз
analysis
виробничі запаси
production stocks
управління
management
оцінка
evaluation
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Караваєва Т. В. Організація обліку і аналізу наявності та використання виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості : кваліфікаційна робота : спец. 071 «Облік і оподаткування» / Поліський нац. ун-т, каф. бух. обліку, оподаткування та аудиту ; наук. кер. Савченко Н. М. – Житомир, 2024. – 45 с.
Аннотация: Виробничі запаси в м’ясопереробних підприємствах являються однією із найважливіших складових оборотних активів і від ефективності управління порядком їх придбання, зберігання і використання, в кінцевому підсумку, залежить економічна ефективність діяльності суб’єкта господарювання. Так як інформаційною основою процесу прийняття управлінських рішень виступає обліково-аналітична інформація, то прослідковується пряма залежність ефективності системи управління та раціональності організації систем обліку і аналізу. В кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи організації обліку і аналізу наявності та використання виробничих запасів, а саме: досліджено економічний зміст дефініції «виробничі запаси», нормативно-наукове забезпечення організації обліку, особливості формування облікової політики щодо наявності та використання виробничих запасів, вплив технологічних особливостей м’ясопереробної галузі на порядок організації обліково-аналітичної системи. Вивчено практичний досвід організації обліку та аналізу наявності та використання виробничих запасів в ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» та виокремлено проблемні аспекти. Запропоновано, з метою удосконалення організації обліку виробничих запасів використовувати метод Just-in-Time, який дозволить мінімізувати обсяг виробничих запасів, що зберігаються на складах, знизить витрати на їх утримання, дасть змогу уникнути зупинок технологічних процесів, пов’язаних із переробкою м’яса.
Production stocks in meat processing enterprises are one of the most important components of current assets, and the economic efficiency of the business entity ultimately depends on the efficiency of managing the order of their acquisition, storage and use. Since the accounting and analytical information serves as the informational basis of the management decision-making process, the direct dependence of the efficiency of the management system and the rationality of the organization of accounting and analysis systems is followed. The qualification paper examines the theoretical foundations of the organization of accounting and analysis of the availability and use of production stocks, namely: the economic meaning of the definition "production stocks", the normative and scientific support of the organization of accounting, the peculiarities of the formation of an accounting policy regarding the availability and use of production stocks, the influence of technological features of meat processing industry on the order of organization of the accounting and analytical system. The practical experience of the organization of accounting and analysis of the availability and use of production stocks in LLC «Zhytomyr meat processing plant» was studied and problematic aspects were identified. It is proposed to use the Just-in-Time method in order to improve the organization of inventory accounting, which will minimize the amount of inventory stored in warehouses, reduce the costs of their maintenance, and avoid stoppages of technological processes related to meat processing.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15368
Располагается в коллекциях:071 – Облік і оподаткування

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Karavaieva_TV_KR_O_071_2024.pdf1,26 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет