DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
202 – Захист і карантин рослин >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15438

Название: Оцінка стійкості гібридів цукрових буряків до бурої гнилі коренеплодів в умовах Вінницької області
Другие названия: Estimation of resistance of sugar beet hybrids to brown root rot in the conditions of Vinnytsia region
Авторы: Ліщук, Р. В.
Lishchuk, R.
Ключевые слова: цукрові буряки
sugar beets
бура гниль
brown rot
врожайність
yield
цукристість
sugar content
стійкість
stability
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Ліщук Р. В. Оцінка стійкості гібридів цукрових буряків до бурої гнилі коренеплодів в умовах Вінницької області : кваліфікаційна робота : спец. 202 "Захист і карантин рослин" / Поліський нац. ун-т, каф. захисту рослин ; наук. кер. Невмержицька О. М. — Житомир, 2021. — 31 с.
Аннотация: Ураження цукрових буряків хворобами, зокрема, бурою гниллю є істотною проблемою у технології вирощування цукрових буряків. Тому оптимально підібрана система захисту від хвороб є запорукою високого врожаю цукрових буряків. У кваліфікаційній роботі було досліджено вплив бурої гнилі на різні сорти цукрових буряків, які відрізнялися різним ступенем стійкості до мікозів. Згідно лабораторних досліджень встановлено, що серед досліджуваних гібридів найвищу стійкість проявили такі: Винник, Чорів та Мазепа, де ступінь розвитку варіював від 47 до 51 %. До середньостійких можна віднести Золеа, Цеппелін та Булгаков. І найменшою стійкістю відзначалися такі гібриди, як Цеппелін, Курчатов та Кавос, де ступінь розвитку був в межах 54–67 %. У результатах досліджень даної роботи показано, що збудник бурої гнилі значно зменшує врожайність коренеплодів цукрових буряків, їх цукристість і, відповідно, вихід цукру. Встановлено, що найвищу врожайність (48,9 т/га) та вихід цукру(8,84 %) давав гібрид Винник
The defeat of sugar beets by diseases, in particular, brown rot is a significant problem in the technology of growing sugar beets. Therefore, an optimally selected system of protection against disease is the key to a high yield of sugar beets. In the qualification work the influence of brown rot on different varieties of sugar beets, which differed in different degrees of resistance to mycoses, was studied. According to laboratory studies, it was found that among the studied hybrids the highest resistance was shown by the following: Vynnyk, Choriv and Mazepa, where the degree of development varied from 47 to 51%.Medium-resistant include Zolea, Zeppelin and Bulgakov.Hybrids such as Zeppelin, Kurchatov and Kavos were the least stable, with a development rate of 54-67%. The research results of this work show that the causative agent of brown rot significantly reduces the yield of sugar beet roots, their sugar content and, accordingly, sugar yield.It was found that the highest yield (48.9 t / ha) and sugar yield (8.84%) was given by the Vynnyk hybrid
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15438
Располагается в коллекциях:202 – Захист і карантин рослин

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Lischuk RV_ZR_202_2021.pdf1,06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет