DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
101 – Екологія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15591

Название: Екологічна оцінка вмісту нітратів і нітритів в харчових продуктах рослинного і тваринного походження та методи їх зниження
Другие названия: Ecological assessment of the content of nitrates and nitrites in food products of plant and animal origin and methods of their reduction
Авторы: Дубиняк, О. М.
Dubinyak, O.
Ключевые слова: нітрати
nitrates
нітрити
nitrites
метгемоглобінемія
methemoglobinemia
нітрозаміни
nitrosamines
добове споживання нітратів
daily nitrate intake
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Дубиняк О. М. Екологічна оцінка вмісту нітратів і нітритів в харчових продуктах рослинного і тваринного походження та методи їх зниження : кваліфікаційна робота : спец. 101 «Екологія» / Поліський нац. університет , кафедра екології ; наук. керівник Ю. А. Никитюк. – Житомир, 2024. – 34 с.
Аннотация: Об’єктом дослідження є екологічна оцінка вмісту нітратів і нітритів в продуктах харчування. Мета дослідження полягала в оцінці способів зниження вмісту нітратів і нітритів та удосконаленні методів їх аналізу в харчових продуктах рослинного і тваринного походження. В Розділі 1 наведено аналітичний огляд літератури за темою кваліфікаційної роботи; в Розділі 2 – програма, методика та умови проведення дослідження; в Розділі 3 – представлені результати експериментальних досліджень.
The object of research is an ecological assessment of the content of nitrates and nitrites in food. The purpose of the study was to evaluate ways to reduce the content of nitrates and nitrites and to improve methods for their analysis in food of plant and animal origin. Section 1 provides an analytical review of the literature on the topic of the qualification work; Section 2 describes the program, methodology and conditions of the study; Section 3 presents the results of experimental studies.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15591
Располагается в коллекциях:101 – Екологія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Dubinyak_ОM_KR_101_2024.pdf799,33 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет